Teknik Direktör Roberto Mancini’nin maçtan sonra soyunma odasında Didier Drogba’ya, “Takımdaki en deneyimli futbolcu olarak penaltıyı niye sen atmadın?” dediği öğrenildi.

Kısa bir şaşkınlık yaşayan Fildişi Sahilli oyuncunun, Mancini’nin bu çıkışına karşılık Melo’nun takımın penaltıcısı olduğunu söylemekle yetindiği ifade edildi.

Bu arada Drogba maçtan sonra stattan yalnız ayrıldı.

BASIN TOPLANTISI

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini, Fenerbahçe’yi galibiyet için kutlarken, gelecek için umutlu bir tablo çizdi, “9 puanlık fark için karamsar olmamak lazım. Şundan eminim ki bu farkı kapatabilecek kapasiteye sahibiz” dedi

Galatasaray’ın hocası Roberto Mancini, centilmenlik örneği göstererek ezeli rakipleri Fenerbahçe’yi galibiyet için tebrik ederken, alınan yenilgiyi savunmada yapılan büyük hatalara bağladı.

Yedikleri ilk gole kadar oyuna iyi tutunduklarını kaydeden İtalyan hoca, geriye düştükten sonra istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarını söyledi.
Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Galatasaray gibi büyük bir takımın yapmaması gereken hatalar yaptık. Rakibimiz Fenerbahçe’yi tebrik etmek istiyorum, kazanmayı hak ettiler. Aradaki 9 puanlık fark için karamsar olmamak lazım. Lig uzun bir maraton ve bizim bu farkı kapatabilecek kapasitemiz var” diye konuştu.

Hataları düzeltmeye çalışacaklarını dile getiren Mancini, “Gol yeniyorsa bir hatadan kaynaklanıyordur. Artık basit goller yememeliyiz. Bunun mutlaka üstüne gitmemiz lazım. Çalışıyoruz fakat çalışmaya devam etmemiz lazım. Oyunun defansif yönü çok önemli tabii. Biz her zaman kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Maçtan önce aklımızda kazanmak vardı” ifadelerini kullandı.

Cim-Bom’un teknik patronu şöyle devam etti:

“Fenerbahçe iyi bir takım ama Galatasaray, Fenerbahçe’den daha kötü değil. Biz takım olarak bugün iyi oynamadık. Şundan çok eminim ki 9 puanı kapatabilecek kapasiteye sahibiz. Maçta mükemmel bir atmosfer vardı. Karşılaşma iki takım için de gayet güzel bir atmosferde oynandı.”

Mancini, Şampiyonlar Ligi’ndeki durumlarıyla ilgili soruya ise “Avrupa’da hala ümidini devam ettiren bir Galatasaray var. Grubun kaderini çizecek maçı kendi sahamızda oynayacağız. Şampiyonlar Ligi’nde kaybedilmiş bir şey yok” yanıtını verdi.

‘Eboue’ye gitmeyin’

Teknik Direktör Roberto Mancini’nin yardımcısı Tugay Kerimoğlu, ilk yarının son dakikalarında sakatlık gerekçesiyle yerde kalan Emmanuel Eboue’ye sağlık ekibinin müdahale etmesini engelledi. Moussa Sow ile girdiği ikili mücadele ardından yerde kalan Eboue için sahaya girmeye hazırlanan sarı-kırmızılı sağlık ekibi, Kerimoğlu’nun, “gitmeyin” işareti sonrası geri adım attı. Eboue, sağlık ekibinin içeri girmediğini görünce ayağa kalkarak oyuna devam etti. Fildişi Sahilli futbolcu, Juventus deplasmanında son dakikalarda kendini yere bırakınca takım arkadaşı Chedjou’nun da tepkisini çekmişti.

Milliyet Gazetesi