Real Madrid Başkanı Florentino Perez, 12 kurucu takımla yeni girişimin hayata geçeceğini duyurmuştu ancak işler değişti.

FIFA SERT ÇIKTI

FIFA, "Avrupa Süper Ligi" adıyla kurulan yeni girişimin karşısında olduğunu ve buna karşı gereken yaptırımların uygulanacağını duyurmuştu. FIFA'dan yapılan açıklamada, futbolun bütünlüğü ile finansal modelde adil dağılımın, sporun ruhunda yer aldığı ve futbolun global ölçekte gelişmesine yardımcı olduğu belirtilmişti.

CEFERIN'DEN TEPKİ

Organizasyona katılma kararı alan 12 kulübe ceza verileceğini açıklayan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Yaptıklarının cezasını çekmek zorundalar ve UEFA olarak hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Yaptıkları sorun değil ve önümüzdeki birkaç gün içinde ne yapmamız gerektiğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İSPANYA'DA ATLETICO ÇEKİLDİ BARCELONA KALDI

İspanya'da Atletico Madrid çekildiğini resmen açıklarken kurucu başkan Perez'in takımı Real Madrid ve ezeli rakibi Barcelona hala bir resmi açıklama yapmış durumda değil.

PEREZ FENERBAHÇE VE GALATASARAY'I İSTİYOR

Avrupa Süper Ligi'nde umduğunu bulamayan Florentino Perez daha önce istemediği Fenerbahçe ve Galatasaray'a şimdi muhtaç kaldı.

YENİ TAKIMLAR ARIYOR

Avrupa Süper Ligi projesinde Florentino Perez'in çalışmaları devam ediyor. İngiltere'nin 6 büyük kulübünün çekilmesiyle 48 saatte dağılan oluşum için Perez yeni takımlar arıyor.

(A Spor)