Petr Cech, Premier Lig ekibinin internet sitesi için kaleme aldığı yazıda 2014 yılında Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynadıkları son 16 turu maçı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İstanbul'daki gürültülü ortama vurgu yapan eski Çek file bekçisi, Seyrantepe'deki atmosferin şimdiye dek gördükleri arasında en iyilerden biri olduğunu belirtirken şunları kaydetti:

"2014'te Didier Drogba da oradayken Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Galatasaray ile oynadığımız bir maç vardı. Taraftarların rakip takım topa sahipken ıslık çalma alışkanlığı vardı. Kelimenin tam anlamıyla 55 bin kişi aynı anda ıslık çalıyordu. Islıkların stadyumda ne kadar yüksek yankılandığını hayal edebilirsiniz. Bir uçağın yanında durmak gibiydi. 15 metre uzaktaki insanların ne dediğin hakkında hiçbir fikri olmadığını biliyorsun. Dolayısıyla buna uyum sağlaman gerekiyor. İletişim çok akıllıca olmalıydı. Bağırmanın anlamı yoktu." dedi.

SAKATLIK SONRASI KASK TAKTI

2006-07 sezonunda Chelsea'nin Reading ile yaptığı lig maçının ilk dakikalarında rakip takım oyuncusu Stephen Hunt ile çarpışan Cech, yaşadığı sakatlığın ardından oyun dışı kaldı.

Kafatasında oluşan çatlak nedeniyle hayati tehlike yaşayan ve ameliyata alınan Çek file bekçisi, yaklaşık 3,5 ay sahalardan uzak kalırken, sonraki maçlarında benzer durumların yaşanmaması için kaskla sahaya çıktı.

(Fotomaç)