TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e 4 maç men, futbolcu Caner Erkin'e 1 maç men, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ya da 45 gün hak mahrumiyeti cezaları verdi.

Kurul toplantısından sonra yapılan açıklamaya göre Volkan, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları maçın ardından rakip takım idarecisine yönelik hakareti nedeniyle 4 maçın yanı sıra 23 bin 500 lira da para cezası aldı. Bordo-mavili ekiple yapılan maçın ardından kırmızı kart gören Caner Erkin'e, hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 13 bin lira para cezası verildi.

Yönetici Uslu ise Trabzonspor maçının ardından sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle hak mahrumiyeti cezasının yanında 30 bin lira da para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Kulübü de Trabzonspor maçında taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın, bu sezon ev sahibi olduğu bir müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150 bin lira ile cezalandırıldı.