Karşılaşmanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Podolski,  sahalarında yaptıkları ilk lig maçını kazanma hedefini gerçekleştiremediklerini  ifade ederek, "Evimizde 3 puan almak istiyorduk ama olmadı. Birçok gol şansı  yakaladık. Biraz daha dikkatli olmamız lazım. Birçok denememiz oldu ama gol atamadık. Şanssız günümüzdeydik. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Daha sıkı  çalışarak, gelecek hafta telafi etmek istiyoruz. Sonuçta bu karşılaşmadan puansız  ayrıldık. Daha çok çalışıp, önümüzdeki maça bakmamız lazım" diye konuştu. 

İki haftada 5 puan yitirmeleri konusunda Alman futbolcu, "Biz şampiyon  takımız. Herkes bize karşı etkili oynamaya çalışıyor. Taraftarımıza ve  rakiplerimize gücümüzü göstermeliyiz. İki maçta bir puanımız var ama sezon uzun.  Daha çok çalışıp, kalitemizi ortaya koyup, gerçek gücümüzü göstereceğiz"  ifadelerini kullandı. 

Alman futbolcu, Burak Yılmaz veya Umut Bulut ikilisinden hangisiyle  oynamayı tercih ettiğinin sorulması üzerine, "Kimin oynayacağına hocamız karar  verir. Takımı hoca yapıyor. Biz de kendi mevkimizde en iyisini vermeye çalışırız"  cevabını verdi. 

Taraftarın oyundan alınan Burak Yılmaz'a tepki gösterdiğinin ifade  edilmesi üzerine de Lukas Podolski, "Ne söyleyebilirim ki. Ben bir futbolcuyum.  Sahada en iyisini yapmaya çalışıyorum. Takımla ilgili diğer kararlar hocanındır"  demekle yetindi. 

Bu arada maçtan sonra stattan ayrılan Galatasaraylı futbolculardan  Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın moralsiz olduğu gözlendi.