Lukas Podolski, Galatasaray'da kariyerinin zirvesinde! Galatasaray'da ikinci sezonunu geçiren ve ara transfer döneminde takımdan ayrılacağı iddiaları devam eden Lukas Podolski, Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24Erzincanspor karşılaşmasında 5 gol atarak, kariyerinin en iyi dönemine imza attı.

Futbol kariyerine Köln'de başlayan ve kısa sürede Köln'de düzenli olarak oynamaya başlayan Lukas Podolski, bugüne kadar Galatasaray'da dahil olmak üzere 5 farklı takımda oynadı. Lukas Podolski, bu 5 takım arasında maç başına gol ortalaması en yüksek sezonuna Galatasaray'da ulaştı. (Sadece en üst liglerdeki performansı - Köln ile Bundesliga 2'de oynadığı sezon dikkate alınmadı)

BUNDESLIGA KARİYERİNDE EN İYİSİ 11/12 SEZONU

2005/2006 sezonunda Köln ile Bundesliga'da mücadele eden Alman yıldız, 0,36'lık maç başına gol ortalaması yakalarken, bu sezonun ardından Bayern Münih'e transfer oldu. Podolski inişli çıkışlı geçen Bayern Münih kariyerinde de maç başına gol ortalaması olarak Köln'ün gerisinde kaldı. Beklenen performansı gösteremeyen Podolski, 2009/2010 sezonundan itibaren ikinci kez Köln forma giymeye başladı. 3 sezon üst üste Köln forması giyen yıldız isim maç başına gol ortalaması olarak en iyi derecesine 0,58 ile 2011/2012 sezonunda ulaştı.

Bundesliga'dan ilk ayrılışını yaşayan Podolski, Arsenal'e transfer oldu. Golcü kimliğini Arsenal'de de göstermesine rağmen Podolski'nin ulaştığı en yüksek gol ortalaması 0,44 oldu. Galatasaray'a gelmeden önce yarım sezon Arsenal, yarım sezon Inter forması giyen yıldız isim bu sezonda da sadece 0,12'lik gol ortalaması yakalayabildi.

GALATASARAY İLE KARİYERİNİN ZİRVESİNE ULAŞTI

2015/2016 sezonu ile Galatasaray kariyeri başlayan Lukas Podolski, kısa süre içerisinde golcü kimliği ile ön plana çıktı. Sarı-kırmızılı takım ile ilk sezonunda 0,39'luk maç başına gol ortalaması yakalayan Lukas Podolski, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 24 Erzincanspor maçında attığı 5 golle bu alandaki en iyi sezonuna ulaşmış oldu. Lukas Podolski bu sezon Galatasaray formasıyla 16 karşılaşmada 13 gole imza attı ve 0,81'lik maç başına gol ortalamasına ulaştı. Alman yıldız kariyerinin de maç başına gol ortalaması en yüksek sezonunu yaşıyor.