Galatasarayımız’ın, Fenerbahçe’yi ağırlayacağı derbinin ciddi güvenlik ihbarları nedeniyle ertelenmesi Lukas Podolski’nin bu sezon yaşadığı üçüncü büyük şok oldu. Alman yıldız, 13 Kasım 2015 tarihinden itibaren son 4 ayda 3. kez benzer bir sıkıntıyla karşılaştı.

Podolski ilk olarak Paris’te yaşanan terör saldırısında Stade de France’ta büyük bir şokla yüzleşmişti. Stat önündeki patlamadan dolayı saha içinde bomba sesini duyan tecrübeli futbolcu oldukça gergin bir gece geçirmişti.

Paris’teki olaydan sonra psikolojik olarak durumun etkisinden çıkamayan Podolski, Hollanda maçı öncesi başta Neuer ve Boateng gibi yıldızlarla birlikte maç kadrosundan çıkarılmıştı. Sadece 4 gün sonra 17 Kasım 2015 tarihinde bu defa Hannover’de yaşanan terör saldırısı ihbarı üzerine Almanya Milli Takımı’nın, Hollanda’yı konuk edeceği hazırlık maçı iptal edilmişti.

Olayların ardından Türkiye’ye dönen Podolski 4 ay sonra benzer bir olay daha yaşadı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi nedeniyle Alman yıldız 4 ayda 3. kez terör nedeniyle sahaya çıkamadı.