Galatasaray'da futbolun patronu Cüneyt Tanman, A Spor'da yayınlanan Transfer Raporu programına transfer politikaları ve medyada ismi geçen oyuncularla ilgili net açıklamalar yaptı.

"Niasse ile ilgili bir haber gelmedi. Akşama kadar Florya'daydım, bizim öyle bir bilgimiz yok. Taraftarlar kaygı duymakta haklı olabilirler ama yeni bir yönetimiz. Çalkantılı bir süreçten geldik. 3 başkan, 2 teknik direktör değişti. Zorlu bir süreçti ama iki şampiyonluk geldi. Hamza Hoca, 6 ayda takımını alıp getirdiği nokta açık. Hamza Hoca'nın istediği konularda transfer olacak. Geçmişteki hataları yapmayacağız. Van Persie'den başladı, Huntelaar'dan gitti. 15 oyuncu ismi geçti. Bu isimler menajerlerin bizlere ulaştırmaya çalıştığı oyuncular. Galatasaray birçok oyuncuyla ilgileniyor. Biz bu isimlerden, mali tablolarımıza uyan isimleri alacağız."

"12 OYUNCU GİDECEK! 1-2 GENÇ, 1-2 YILDIZ"

"Hocanın göstereceği yol bizim için önemli. Gerekenleri yapacağız, kimse kaygı duymasın. 3 tane nokta atışı yapacağımız bölge var. 1-2 tane genç, 1-2 tane tecrübeli, kenardan gelince oyunu değiştirecek oyuncu politikamız var. 40 küsür oyuncumuz var, bu oyuncuların 28'e inmesi gerekiyor. Ciddi bir operasyon planlarımız var, duyacaksınız. 3-4 tanesini yakın zamanda açıklayacağız. Transfer uluorta yapılacak şey değil. Gizli, sessiz olmasında fayda var. Hiçbir şey yapılmıyor gibi kaygı olmasın. Hem Hamza Hoca'ya hem de bize güvensin taraftarlarımız."

"3 TANE İLK 11 OYUNCUSU GELECEK"

"Mali kriterlere dikakt etmemiz gerekiyor. 3 tane ilk 11'e girme potansiyelli oyuncu alacağız. Kadromuz var, gidecekler var. Hepsinin planı yapıldı. Çalışmalar sürüyor. Net rakamlar söylemek doğru olmaz. Transferin sessiz yapılmasında fayda var. Basın açısından hoş bir durum değil ama yönetim açısından böyle olması gerekiyor."

NIASSE VE MELO...

"Galatasaray'ın ilgi duyduğu oyuncular arasında Niasse ama 1 numara değil. Daha öncelikli oyuncular var. Hangisinin olacağı konusunda bilgi veremiyoruz.

Felipe Melo için bir teklif almadık. 1 yıl daha sözleşmesi var. Menajeriyle konuşuyoruz. Biz onun 1 yıl daha kalmasını istiyoruz. Onlardan da bir teklif gelmedi, ayrılık için."

PODOLSKI, HUNTELAAR VE PATO...

"Podolski ve Huntelaar ilgi alanımızda. Ancak, spesifik olarak bunları söylemek doğru olmaz. Pato ismi bize 3-4 menajerden geldi. Diğer oyunculardan da geliyor. Çok fazla isim var. İlgi alanımız var. Çalışmalarımız sürüyor. Ancak, şunu şöylemek istiyorum, ihtiyaçlarımızı alacağız. Panik halde, yalan yanlış hamleler yapmayacağız. O konuda dikkat ediyoruz."