Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yapan  sarı-kırmızılılarda Alman yıldız Podolski, basın mensuplarının sorularını  cevapladı. 

Kampın çok iyi geçtiğini dile getiren Poldolski, "Günler geçtikçe çok  daha iyi olacağız. Takıma daha da adapte olacağım. İlk istediğim şey kendimi fit  hissetmek. Bunun için çok çalışıyorum" diye konuştu. 

Galatasaray'ın kendisine ilgisinin çok önceden başladığını vurgulayan  Alman futbolcu, "Galatasaray'ın sadece 4-5 ay önce değil, birkaç yıl önce de  ilgisi vardı. Ben bu yaz tatildeyken bu ilgi daha da arttı. Bazı şartları  konuştuk. Bana bazı şartlar sundular. Bunları tartıştık ve bir orta yol bulduk.  Bunun üzerine Galatasaray kariyerime başladım" ifadelerini kullandı. 

Golcü futbolcu, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisine karşı  ilgisinin çok önemli olduğunu aktararak, şöyle devam etti: 

"Hocamız bana çok yakın davrandı ve benimle çok iyi ilgilendi. Bu da  transferimde çok etkili oldu. Yönetimin ve taraftarın da çok büyük ilgisi vardı.  Bunlar Galatasaray'a imzalamamda çok etkili oldu. Tabii ki İstanbul çok güzel bir  şehir. Galatasaray'ın çok güzel bir stadı var. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  oynamamız da transferimde etkiliydi. Bir de takımın içinde Almanca konuşan  futbolcuların çok olması mükemmel bir şey." 

"Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulübü" 

Lukas Podolski, Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu  kaydetti. 

Almanya ve İngiltere'den sonra Türkiye'ye transfer olmasını  değerlendiren Alman futbolcu, "Galatasaray ile ilgili küçük bir şey söyleyemem.  Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor, Türkiye'nin en büyük kulübü.  Burada olmak çok iyi. Galatasaray'dan küçük bir takımmış gibi bahsedemem"  şeklinde konuştu. 

Galatasaray'a transferinde Almanya A Milli Futbol Takımı Teknik  Direktörü Joachim Löw'ün etkili olmadığını kaydeden Podolski, "Löw ile 10 yıldır  çalışıyorum. Hem kulüplerde hem de milli takımda çalıştım. Sürekli iletişim  halindeyiz. Ancak bu kararı ailemle beraber verdim" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Ligi'nin Almanya ve İngiltere liglerinden aşağı seviyede  olduğunu söyleyen Alman futbolcu, "Türkiye Ligi, dışarıdan bakıldığında Almanya  veya İngiltere liglerinden aşağı seviyede görünüyor. Bu bir gerçek ama bu takım,  geçen sezon hem ligi hem de kupayı kazandı. Bizim de hedefimiz bu başarıyı  tekrarlamak ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de üst turlara çıkmak istiyoruz" diye  konuştu. 

"Fenerbahçe'nin kimleri aldığı önemli değil" 

Lukas Podolsi, Fenerbahçe'nin yaptığı yıldız transferlerinin kendisi  için önemli olmadığını söyledi. 

Sadece Galatasaray'a adapte olduğunu dile getiren Podolski,  "Fenerbahçe'nin kimleri aldığı, hangi transferleri yaptığı benim için hiç önemli  değil. Ben sadece kendi takımıma ve takım arkadaşlarıma konsantre oluyorum.  Burada neler yapabileceğime adapte oluyorum. Bizim takımla ilgili de kimlerin transfer edileceği ve kimlerin takımdan ayrılacağı kararlar ise hocamızın  vereceği karardır" değerlendirmesinde bulundu. 

"Çay içmeyi seviyorum" 

Podolski, Türk kültürünü yakından tanıdığını belirterek, çay içmeyi  sevdiğini belirtti. 

Türklerin yaşayışlarına alışkın olduğunu aktaran 31 yaşındaki golcü  futbolcu, "Çay içmeyi seviyorum. İngiltere'de ve Almanya'da da çok fazla çay  içiyordum. Ben Köln'de büyüdüm. Orada bir çok Türk arkadaşım vardı. Türk  geleneklerini çok iyi biliyorum. Bunun bir avantaj olacağını düşünüyorum. Çünkü  buradaki insanların yaşayışlarına alışkınım" dedi. 

"Galatasaray'da forma giyen ve efsane olan Gheorghe Hagi gibi efsane  olmak ister misin?" şeklindeki bir soru üzerine Podolski, şu ifadeleri kullandı: 

"Kendimi, 'Burada efsane olacağım' diyerek baskı altına alamam. Bir  takımda efsane olmak kendiliğinden gelişen şeyler. Dolayısıyla benim tek yapmak  istediğim şey fit bir şekilde çalışmak. Geçtiğimiz yıllarda çok daha kısa sezon  başı hazırlık dönemine sahiptim. Şimdi uzun bir sürece sahibim. Bunu  değerlendirerek, takımıma faydalı olmak istiyorum. Bir takımda efsane olmak doğal olarak gelişen bir şey. Bunu yapmak için takımın içindeki herkesin saygısını  kazanmak lazım. Ben de bunun için elimden geleni yapacağım." 

Sosyal medyadan paylaştığı Türkçe mesajlarla ilgili konuşan Podolski,  "Umarım bir sonraki röportajda Türkçe konuşabilirim. Sosyal medyadan paylaştığım  Türkçe mesajları ise Almanca yazarak çok yakın bir arkadaşıma gönderiyorum. O da  bunları Türkçe olarak paylaşıyor" diyerek sözlerini tamamladı.