Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sinan Gümüş'ün Porto maçında forvet mevkiinde ortaya koyduğu oyunu beğendi. Birçok gol pozisyonunu değerlendiremese de Sinan Gümüş'ün forvette ortaya koyduğu performans Fatih Terim'i gelecek adına mutlu etti.

Galatasaray'da Sinan Gümüş'ün Porto maçındaki performansı

Porto maçında 90 dakika sonunda İker Casillas'ı geçemediği için eleştiriler alan Sinan Gümüş'ün performansını gol atamasa da Fatih Terim'in beğendiği belirtildi. Sinan Gümüş'ün bundan sonra forvette Eren'in alternatifi olması da kesinleşti. Daha önce forvette görev verdiği Onyekuru'nun en ileride fiziksel olarak ayakta kalamaması, varlık gösterememesinin aksine Sinan'ın  doğru zamanlamalara, koşulara imza atıp ayakta kalması, dripling gücü ile artık forvette sık sık görev vermeyi planladığı öğrenildi.
 
Porto - Galatasaray maçı Sinan Gümüş'ün pozisyonları

Porto - Galatasaray maçının ilk yarısında ev sahibi takımın kalecisi Casillas, temsilcimiz Galatasaray karşısında iki net kurtarışa imza attı. 13. dakikada Onyekuru'nun sağ kanattan içeri gönderdiği topta müsait pozisyondaki Sinan Gümüş'ün vuruşunda Maxi Pereira araya girdi. 38. dakikada ise Porto'nun orta sahada kaptırdığı topu kazanan ve hızla rakip yarı alana doğru kat eden Sinan Gümüş, uzun süre topu sürdükten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Casillas ayaklarıyla kurtardı. 

Öte yandan Sinan'ın 44.dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü kaçırmasının ardından Onyekuru ve Rodrigues pas vermediği için takım arkadaşlarına kızdı. Fatih Terim ise Sinan Gümüş'e seslenip alkışlayarak oyuncusuna moral verdi