Aslan geçtiğimiz sezonun devre arasında yaptığı transferlerden sadece Telles’ten minimum seviyede verim alabilirken teknik direktör Mancini kendisinin de alınmasını istediği oyuncular dahil bir türlü yeni isimleri takıma monte edemedi. İtalyan çalıştırıcı ile yollar ayrılırken bunun en büyük nedeni ise Mancini yeni transfer isterken G.Saray yönetiminin ise bütçeyi kısması oldu.
 
Cesare Prandelli ise takımın başına geçerken başkan Aysal transferde çok az hamle şansları olduğunu yeni hocalarına iletti. İşte Prandelli Avusturya kampında tam da buna uygun hareket ederek yönetimi rahatlattı. 
 
Hamit Altıntop rüzgarı esiyor
 
Kamp kadrosunu açıklarken Sabri ve Eboue gibi sağ kanadın iki önemli ismini kadroya almayan Prandelli’nin bu hareketi ‘Eyvah transfer isteyecek’ yorumlarına neden oldu. Ancak kurt hoca kısa süre içinde sağ kanada herkesin unuttuğu Hamit Altıntop’u monte etti.
 
Fatih Terim’in en çok güvendiği isimlerden biri olan Hamit, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıkla sezonu kapatmakla kalmadı aynı zamanda bir daha futbola dönemeyeceği iddialarına da maruz kaldı. Ancak milli oyuncu bu sezon Prandelli ile birlikte yeniden doğarken kampın da en çok göze batan oyuncularından oldu. Sağ bekte kendine yer bulan Altıntop, teknik heyeti sevindirirken yönetim de sağ kanada oyuncu istenmemesi nedeniyle huzur buldu. 
 
Hamit ile birlikte Veysel Sarı’yı da sağ kanatta kullanan Prandelli, sezon boyunca bu iki isimle sağ bekte mücadele etme planları yaparken kampın ardından takımın geneline gereken transferler için son kararını verecek.