TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye penaltı atışları  sonucunda mağlup olan Galatasaray'ın teknik direktörü Cesare Prandelli,  "Penaltılara kaldığınızda şans gerekiyor, şans bize bu akşam gülmedi" dedi. 

Prandelli, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakada çok  savaştıklarını ve maçın fair play çerçevesinde geçtiğini kaydetti. Şampiyon bir  takıma karşı oynadıklarını ifade eden Prandelli, "Uzun zamandır birlikte  oynuyorlar ve aynı şekilde oynamayı biliyorlar. Biz de karakterimiz gösterdik ama  eksiklerimiz var, bunu zamanla gidereceğiz ve daha iyi olacağız" dedi. 

Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın transfer için çalışmalarını sürdürdüğünü  kaydeden Prandelli, "Başkanımız takım için çalışıyor biz de onu bekliyoruz.  Penaltılara kaldığınızda şans gerekiyor, şans bize bu akşam gülmedi" dedi. 

Prandelli, çok özel bir derbinin geride kaldığını belirterek, "Her iki  takımın taraftarı da 2 saat öncesinde şarkılar söylemeye başladı. Çok güzel bir  atmosfer oldu bizim için" diye konuştu. 

Sneijder'in yapabileceği en iyi şeyleri yaptığını kaydeden Prandelli,  Muslera'nın hem kalitesini gösterdiğini hem de fair play hareketleriyle ön plana  çıktığını ifade etti. 

Prandelli, organize bir takıma karşı oynadıklarını tekrarlayarak, 2  değişiklik yaptıktan sonra daha agresif oynadıklarını ancak penaltılarda  şanslarının kendilerine gülmediğini söyledi. 

Maçta zor duruma düştüklerini ve defansif bloğunu oturtamadıklarını  belirten Prandelli, bunda orta sahanın da önemli olduğunu kaydetti. 

Prandelli, kısa bir süredir Türkiye'de olduğunu ve henüz Türkçe  bilmediğini belirterek, şöyle konuştu: 

"O yüzden dinlediğim şarkıların ne içerdiğini bilmiyordum. Bu  durumlarda her zaman iyi davranmak ve gerçekleri konuşmak gerekiyor. Atılan  yabancı maddelerle ilgili bir kaç kural eksikliği olduğunu görüyorum. Takımı  motive etmek için karşı tarafa saygısızlık yapmamak gerekiyor." 

Şu an için oynadıkları sistemin bu olduğunu kaydeden Prandelli,  yapılacak transferlere göre gerekli değişiklikler yapabileceklerini sözlerine  ekledi.