"Çift forvetle oynamak benim taktiğimi değiştirmez. Biz genellikle hücum yönü ağır basan futbolcularla sahaya çıkıyoruz. Oyuncu seçimimde bana bir baskı yok. Anderlecht'i yenersek oyuna yeniden dahil olacağız."
 
ANDERLECHT maçı öncesi dün basının karşısına çıkan Prandelli, kendisine bu mücadeleyle ilgili sorular yöneltilmesini istese de gündem yine İtalyan hocanın G.Saray'daki geleceğiyle alâkalıydı. Abdurrahim Albayrak'ın "Bu sonuçların ardından hocanın arkasında duramam" açıklaması hakkında konuşan Prandelli, "Albayrak bana o açıklamaların hiçbirinin gerçek olmadığını söyledi. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne saygıdan ötürü diğer sorularla devam edebiliriz." derken basın toplantısı şöyle devam etti:
 
"ZOR bir maç bizleri bekliyor. Rakibimiz kendini bir projeyle ilerletip komple bir takım haline gelmiş. Anderlecht'in çabuk çıkabilen, etkili atak yapabilen, topa hakim olabilen bir takım olduğunu gördük. Ancak bu maçı bizim mutlaka almamız gerekiyor.
 
FUTBOLCULAR çok şanslı, Çok güzel bir işe sahipler. Onlar sahaya inip topun peşinde koştukları zaman saha dışı baskıları hissetmezler. 
 
'FANTEZİYE KAÇMIYORUM'
 
YÖNETİCİLER tarafından oyuncu seçimimde bana baskı yok. Kadro oluştururken sıkıntı yaşamıyoruz. Taktik oluştururken fanteziye kaçmamaya çalışıyoruz. 2 forvetle oynamak benim için taktiği fazla değiştirmiyor. Sneijder ve Bruma ofansif oynayan isimler. Biz hücumcu oyuncularla sahaya çıkıyoruz. Çift forvet bizim taktiğimizde bir değişikliğe neden olmaz.
 
MOTİVASYONUMUZU biz antrenmanlarda sağlıyoruz. Ligde liderden 1 puan gerideyiz. Şampiyonlar Ligi'nde 1 maç kazanırsak oyuna yeniden dahil olacağız."

BURAK YILMAZ: "ÇOK BÜYÜK SORUNUMUZ YOK"

"Öncelikli hedefimiz takım olarak kazanmak. Kimin gol attığı önemli değil. Benim de görevim gol atmak. Maçta elimden geldiğince gol atmaya çalışacağım. Ben aynı Burak'ım. Değişen sadece yanımdaki arkadaşlarım ve sistemimiz oluyor. Bazen taraftarımız oluyor. Bazen kendimde de değişiklikler oluyor beceriksizlik adına. Geldiğimden bu yana kupalar kazandık ama ben hala açım. Her oyuncunun kariyerinde kötü zamanlar oluyor. Şampiyon olduğumuz dönemlerde de böyle zamanlar olmuştu ama taraftarlar ve arkadaşlarımın yardımıyla bu dönemlerden çıkmıştım. Zaman zaman başarısız ve beceriksiz bir dönemden geçiyoruz. Bakıldığı zaman çok çok başarısız da değiliz. Rakiplerimizin bu kadar övüldüğü, bizim de eleştirildiğimiz ortamda puanlar ortada. Biraz çıtayı yükseltsek neler olur siz düşünün artık. Biraz kıpırdandığımız zaman benim için de bu kötü zamanın sonu gelecektir."

Burak Yılmaz: "Milli Takım olarak çok kötü bir başlangıç yaptık. İzlanda'da kötü bir mağlubiyet aldık. Bunda söylenecek çok kötü bir şey yok. Tabii ki burdaki sıkıntının ortasında oyuncular var. Şampiyonlar Ligi'nde çok başarılı olduğumuz dönemlerden sonra bu sene oluşan durum ve başarısızlığın da ortasında biz varız. Sıkıntı ne diye sorulduğunda her dönemde olağan şeylerin olduğunu söyleyebilirim. Yarın alınabilecek güzel bir galibiyet bu sıkıntıları atlatıp takımı düzlüğe çıkaracaktır. Yarın biz bunun için oynayacağız. İnşalah kazanıp özgüvenimizi geri kazanacağız."

"YARIN KIRILMA MAÇI OYNAYACAĞIZ"

"Aslında yakaladığımız çok güzel bir hava vardı Kasımpaşa maçıyla başlayan. Karabük gibi zor bir sdeplasmandan da iyi çıktık. Sonra milli takımdan da moralli döndük. Trabzonspor maçında alınan yenilgi sonrası aldığımız tepkiler taraftar moralimizi bozdu açıkçası. O maçı kazansak alıp götürebilirdik. Yarın da kırılma maçı oynayacağız. Bunu da kazanmak istiyoruz. Trabzonspor maçı bizim birbirimizden ayırmamıştır aksine daha çok birbirimize bağlamıştır. Bunu da yarınki oyunumuzla göstereceğiz."