Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin yönetimin aldığı ayrılık kararına bir hayli üzüldüğü öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulüple sezon başı iki yıllık sözleşme imzalayan Prandelli’nin tüm hesaplarını bu süre zarfına göre yaptığı, kazandığı parayı hep ikinci planda tuttuğu ve kulüple özdeşleşerek Galatasaray’ı ne kadar çok sevdiğini her fırsatta yakın çevresine söylediği belirlendi.

Takımın sergilediği futbol konusundaki eleştirilere ise deneyimli çalıştırıcının hak verdiği bildirildi. Puan tablosundaki konumu tatminkâr bulsa da, 57 yaşındaki teknik adamın oynanan oyundan memnun olmadığı belirtildi.

Prandelli’nin, Galatasaray’daki düşüşü ise genel olarak ele aldığı belirlendi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve milli takımın da iyi durumda olmadıklarını düşünen deneyimli hocanın Türk futbolunda genel bir düşüş olduğu saptamasını yaparak, bu durumun kendilerini de etkilediği konusunda yakındığı ifade edildi.

‘Elimden geleni yaptım’

İtalyan çalıştırıcının, “Galatasaray’da elimden geleni yaptım. Takımın futbolunu geliştirmek için çabaladım. Ancak olmadı. Bu durum sanırım koşullarla ilgili. Galiba yanlış bir dönemde buradaydım. Başka bir zamanda gelsem farklı olabilirdi” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Milliyet