Galatasaray’ın hocası, Sneijder’i derbinin ikinci yarısındaki gibi Burak’ın arkasında görevlendirecek. 4-2-3-1 dizilişine dönecek olan İtalyan teknik adam, sağ bekte eleştirilen Veysel’i yedeğe çekerek Tarık’a, sol bekte Telles’e şans tanıyacak. Orta sahada aksayan Dzemaili’nin yerine ise Hamit ilk 11’de sahaya çıkacak.

Galatasaray için Şampiyonlar Ligi’nde “olmak ya da olmamak” anlamına gelen Borussia Dortmund maçında, Teknik Direktör Cesare Prandelli son dönemde uyguladığı 4-3-3 sisteminden vazgeçme kararı aldı.

Blerim Dzemaili, Felipe Melo ve Selçuk İnan üçlüsünün orta sahadaki performansından memnun olmayan İtalyan hocanın, Fenerbahçe derbisindeki değişiklikler sonrası sergilenen pozitif futbolu beğendiği ve bu nedenle Alman ekibiyle oynanacak maç öncesi değişiklik kararı aldığı belirtildi.

Grupta Anderlecht ve Arsenal maçlarında istediği sonuçları elde edemeyerek yara alan Cim-Bom’da, Prandelli dev maç öncesi teknik olarak şu radikal kararları aldı:

1. Sistem 4-3-3’ten, Fenerbahçe derbisinde son bölümde denenen ve galibiyeti getiren 4-2-3-1’e dönecek.

2. Sneijder sola mahkum edilmeyerek en uçta yer alan Burak’ın arkasında özgür bir pozisyonda oynayacak. Hollandalı yıldız böylece uzaktan şutları ile yine büyük tehlikeler yaratabilecek.

3. Performansı istenilen düzeyde olmayan Dzemaili’nin yerine Hamit Altıntop forma giyecek. Prandelli, Hamit’in tecrübesinden de yararlanmak istiyor. Milli futbolcu öndeki hattın sağında ter dökecek.

4. Fenerbahçe derbisinde taraftarın ıslıkladığı Veysel’in yerine Tarık Çamdal sağ bekte oynayacak. İtalyan teknik adam son maçta 18’e bile almadığı Telles’i bu kez sol bekte değerlendirecek. Hakan Balta’ya da ‘hazır ol’ talimatının verildiği öğrenildi.

5. Selçuk’un tartışılan performansı da sistemin değişmesinde etkili oldu. Buna göre Melo ile beraber savunmanın önünde oynadığında etkili olan yıldız futbolcu yeniden bu mevkiye çekilecek.

Milliyet