Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Spor  Toto Süper Lig'in 6. haftasında yarın oynayacakları Fenerbahçe derbisine  konsantre olduklarını ve formanın hakkını vereceklerini söyledi. 

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, takımdaki  herkesin derbi maçın havasına girdiğini belirterek, "Birkaç gündür derbi havasına  girdik. Herkes, son derece konsantre bir şekilde çalışıyor. Derbi için  çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Herkes bunu bekliyor" dedi. 

Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlara mesaj veren Prandelli,  "Galatasaray'da oynuyorsak, formanın hakkını vermemiz gerekiyor. Terimizin son  damlasına kadar verdikten sonra sahadan çıkabiliriz. Herkesin bunu beklemesi  gerekiyor. Biz Galatasaray'ız, bunu da göstereceğiz" diye konuştu. 

"Başkanımızın gelmesi konsantrasyonumuzu yükseltti" 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal'ın kampı ziyareti hakkında  konuşan Prandelli, "Özel bir buluşmaydı. Başkanımız bizimleydi. Herkese,  öncelikle taraftarlar ve kendileri için bu maçı kazanmalarını istedi. Az da olsa  'benim için kazanın' mesajı vardı. Başkanımızın buraya gelmesi, yanımızda olması  bize moral veriyor ve konsantrasyonumuzu üst seviyelere çekiyor" ifadelerini kullandı. 

Cesare Prandelli, başkan Aysal'ın görevi bırakmasının takım üzerindeki  etkisinin sorulması üzerine, "Değişiklikler olunca, bazı futbolcular için  duygular çok farklı oluyor. Herkesin kendi başkanıyla özel bir ilişkisi vardır.  Az da olsa etkilemiş olabilir ama bunun gibi maçlarda kendi işimize odaklanabiliyoruz. Böyle değişiklikleri çalışarak unutabiliyoruz. Maça  hazırlanmak için yoğunlaştığımızda bunun gibi dışarıdan etkenleri unutabiliyoruz"  diye konuştu. 

"Taraftarımızın bizi yalnız bırakmaması gerek" 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin, yaşadığı derbiler arasında en  büyüğü olduğunu belirten Prandelli, yarınki mücadelede taraftarının kendilerini  yalnız bırakmamasını istedi. 

Maça odaklandıklarını vurgulayan İtalyan teknik adam, "Taraftar olarak  baktığımızda bu yaşadığım derbiler arasında çok büyüğü. Beklentiler de yüksek  olunca çok güzel bir yer alıyor. Maça odaklanmamız gerekiyor. Bu maçı kazanmamız  gerektiğini de biliyoruz. Desteği taraftarımızdan alıyoruz. 12. adam, bizim için  taraftar anlamına gelir ve bizi yalnız bırakmamaları gerekiyor. Onları her zaman  arkamızda isteriz" değerlendirmesinde bulundu. 

Prandelli, maçın kaderini değiştirmek için ileride oynamaları  gerektiğini aktararak, "Her maç çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Maçların  kaderini değiştirmek için pozisyon bulmak lazım. Pozisyonları bulabilmek için  önde oynamamız gerekiyor. Bunun gibi maçlarda kaleye yakın olmamız gerekiyor.  Maçı değiştiren anlar, kaleye yakın gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı. 

"Burak'ın durumu yarın netleşecek" 

Sakatlığı bulunan Burak Yılmaz'ın durumu hakkında bilgi veren Cesare  Prandelli, golcü oyuncunun durumunun yarın netlik kazanacağını söyledi. 

Burak'ın akşam antrenmanında özel bir çalışma gerçekleştirdiğini  aktaran Prandelli, "Burak, bu akşam ısınmaya bizimle çıktı ama geri kalan  antrenmana fizyoterapistlerle devam etti. Özel bir çalışma yaptı. Son durumu  yarın netleşecek. Umarım bizimle oynar. Kendisi bizim için çok önemli. Kendisinin  de bu maçta oynamayı çok istediğini biliyorum" diye konuştu. 

Prandelli, takımda oyuncuların farklı yerlerde oynatıldığı yönündeki  eleştirilerin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: 

"Zorluklar, Galatasaray gibi büyük bir takımda olmaması gerekiyor. Her  futbolcu oynamak istiyor ve oynamak için ellerinden gelenin en iyisini  yapıyorlar. Farklı pozisyonlarda oynayabiliyorlar. Galatasaray gibi bir takımın  oyun kalitesi olması lazım. Biz bunun için her türlü değişikliği yapabiliyoruz.  Oyuncular da buna müsaade ediyor." 

"TFF Süper Kupa maçına göre gelişme katettik" 

Cesare Prandelli, sezon başında Fenerbahçe ile oynanan TFF Süper Kupa  maçına göre gelişme kaydettiklerini söyledi. 

Manisa'da oynanan müsabakada kondisyonlarının eksik olduğunu  vurgulayan deneyimli teknik adam, "TFF Süper Kupa maçında uzatmaları gayet iyi  çıkardığımızı düşünüyorum. Yarın, 3 yıldır aynı futbolcularla oynayan Fenerbahçe  ile karşılaşacağız. Biz de gelişmeler katettik. Yarın daha hazır bir takım  görüntüleyeceksiniz. Umarım yarın istediklerimi yansıtabiliriz" ifadelerini  kullandı. 

İsmail Kartal'a iyi şanslar diledi 

Canlı yayında kendisini izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail  Kartal'a başarı dileyen 57 yaşındaki teknik direktör, yarın kazanan taraf olmayı  istediklerini söyledi. 

Yarın güzel bir derbi olması dileğinde bulunan Prandelli, "İsmail  Kartal'a iyi şanslar diliyorum. Yarın güzel bir maç olmasını umut ediyorum.  Umarım, bunun gibi büyük bir takıma karşı kazanabiliriz. Çünkü geçen sene hak  ederek bir şampiyonluk elde etmişlerdi. Umarım yarın galip geliriz" şeklinde konuştu. 

"Sneijder'i farklı yerlerde görebilirsiniz" 

Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'i savunmanın önünde oynatmasına  açıklık getiren Cesare Prandelli, deneyimli oyuncunun orta sahanın her yerinde  oynayabileceğini daha önce ispatladığını söyledi. 

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Sneijder'i bundan sonra  farklı yerlerde oynatabileceğinin sinyalini vererek, şöyle konuştu: 

"Sneijder, orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor. Oynadığı her  bölgeye de farklı bir kalite getirebiliyor. Hollanda Milli Takımı'yla Arjantin'e  karşı oynadığında Messi'yi marke etti. Orta saha oyuncusu olduğu için dayanıklı  bir oyuncu. Dünya Kupası'nda da bunu gösterdi. Yarın da yarından sonraki günlerde  de kendisini farklı pozisyonlarda görebiliriz." 

Galatasaray'a geldiği andan bu yana oyuncularda sürekli kazanma  isteğini gördüğünü anlatan Prandelli, "En önemlisi, kazanma isteğini gördüm. Her  değişiklikte bir futbolcu zorluklarla karşılaşabilir ama bu değişikliklere rağmen  her zaman kazanmak istediler. Ben bunu çok sevdim. Elimdeki futbolcular, her  zaman gelişme göstermek istiyor. Onun için çok şanslıyım" diyerek sözlerini tamamladı.