Sarı-kırmızılıların bugün sözleşme imzalayacağı İtalyan teknik adam Prandelli, yazdığı mektupta, milli takımda geçirdiği 4 yıl boyunca beraber çalıştığı ve Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklığının ardından birlikte istifa ettiği Federasyon Başkanı Giancarlo Abete başta olmak üzere İtalyan Futbol Federasyonu'na teşekkür etti.

2012 Avrupa Şampiyonası'nda "Gök mavililer"e final oynatan, geçen yılki Konfederasyon Kupası'nda üçünlüğe taşıyan Prandelli, mektubunda milli takımda çalıştığı ve tanıdığı herkese tek tek teşekkür etme imkanının olmadığını belirterek, "Gök mavili formayı ne kadar tutkuyla sevidiğimi biliyorum. Özellikle başkan Giancarlo Abete'ye bu 4 yılda oynadığı kilit rolden dolayı önemli bir teşekkür borçluyum. Bana hep doğru zamanda doğru şeyleri söyledi" ifadesini kulladı.

- Galatasaray'a imza atmasının yankıları

Bu arada, 56 yaşındaki çalıştırıcının sarı-kırmızılı kulüple anlaşması İtalyan basınında da geniş yer buldu.

Dünya Kupası'ndaki başarısız sonucun ardından çok geçmeden Galatasaray'ın teklifine "evet" demesiyle ülke basınında "Başarısızlığın ardından yurt dışına kaçıyor" şeklinde eleştirilere maruz kalan Prandelli'nin, "İtalya'dan kaçmıyorum" açıklamaları önplana çıktı.