Makedon forvetin kanatlarda ve forvet arkasında da oynaması İtalyan hocayı istediği oyun düzenini kurmak için rahatlatırken Prandelli, yeni transferini bir an önce sistemine dahil edebilmek için kolları sıvadı.
 
Transferin ardından vakit kaybetmeden Pandev’i testlere tabi tutan teknik heyet oyuncunun kondisyonundan memnun kalırken en büyük eksik olarak fizik durumunu gördü. Prandelli’nin talimatı ile birlikte Pandev için hem bir çalışma programı, hem de Sneijder’e olduğu gibi bir beslenme listesi hazırlandı.
 
İtalyan çalıştırıcı programını verdiği Pandev ile bir görüşme gerçekleştirirken verdiği 3 günlük izinde de çalışmasını isteyip hem Türkiye Ligi’ni anlattı hem de isteklerini sıraladı.
 
"KATKIN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
 
Kurt hoca, oyuncusundan fizik durumunu daha iyi hale getirmesini talep ederken, “Türkiye Ligi çok mücadeleci ve sert. Fizik gücüne çok ihtiyacın olacak. Özellikle büyük takımlara karşı diğer takımların savunma oyuncuları hem adam adama oynuyor hem de çok sıkı mücadele ediyorlar. 

İtalya Ligi’nden bile daha sert mücadele oluyor. Bu yüzden seni burada özel bir programa sokacağım. İzinde de bunları yapman lazım. Bu sayede fizik gücünü arttıracağız. Hem sen daha iyi oynayacaksın hem de takıma olan katkın artacak” ifadelerini kullandı.
 
Sarı-kırmızılılarda bugün başlayacak çalışmaların ardından yeniden teste sokacak olan teknik heyet, oyuncudaki artıları ve eksileri değerlendirdikten sonra bir kez daha programda düzenlemeler yapacak.