Sarı-kırmızılı kulübün devre arasında transfer yapma ihtimalinin düşük olduğunu ifade eden Ali Dürüst, Prandelli'nin herhangi bir tazminat maddesinin bulunmadığını ve Wesley Sneijder için kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini ifade etti.
 
Mayıs ayında mevcut yönetimin görevden ayrılacağını ve kendisinin de başkanlık için kesin kararını Mayıs ayında vereceğini ifade eden Dürsüt, "Mayıs Ayına kadar verilen görevi yapacağım Başkanlık İçin Mayıs'a kadar karar vereceğim." dedi.
 
"HOCA VE TAKIM AYRI YERLERDEYDİ AMA..."
 
Göreve geldikleri günden bu yana birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Dürüst, "Sabri krizi diye bir şey yok ne teknik ne de idari bir ceza vardı iletişim kopukluğunun sorun olduğunu gördük, sorunu çözdük. Prandelli'den memnunuz. Sahada bizimde kritik ettiğimiz noktalar var, biz bunları düzeltmek için buradayız. Geldiğimizde yönetim, hoca, takım ayrı ayrı yerlerdeydi şimdi bir araya geliyoruz üzülsek de beraber üzüleceğiz artık. Sneijder için teklif gelmedi gelirse oyuncunun duruşu ve kulübün menfeatlerine göre karar veririz." şeklinde konuştu .
 
"BURAK VE SELÇUK ÇOK ÖNEMLİ"
 
Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın kendileri için çok önemli isimler olduğunu ifade eden Dürüst, "Uzatmalar spekülasyonlara neden oluyor, sanki oyuncular bu sözleşmeleri zorla yapmış gibi oluyor. Amacımız oyuncuları ve spekülasyonları korumak." dedi.
 
"PERSONEL KARARINI ESKİ YÖNETİM VERDİ"
 
Personeller ile ilgili kararın geçmiş yönetim tarafından verildiğini belirten Dürüst, "Personeller ile ilgili aldığımız karar geçmiş yönetimin aldığı karar ve biz de aynen uyguladık. Kadromuzda bir şişkinlik vardı ve olması gereken kadro sayısına inmemiz gerekiyordu. Sayımız fazla olmasından dolayı idari olarak da bazı sıkıntılar yaşandı. Listeleri, geçmiş yönetim yaptı ve biz de bunları hayata geçirdik. Mayıs ayına gelindiği zaman burada işleyen bir sistem bırakmamız gerekiyor. Her kademede bazı düzenlemeler yapmak zorundayız. O zaman hiç futbolcu almayalım, kadroyu genişletelim. Biz burada sayıya bakmak zorundayız, futbolda 40 adam olmaz diyoruz, 28-30'a inmesi lazım diyoruz. Başka bir kadroda da bir şişkinlik varsa, onları da indirmemiz gerekiyor. Üst düzey yöneticilerin maliyetleri yüksekti, bunları da ortadan kaldırdık." şeklinde konuştu.
 
"FENERBAHÇE MAÇINA ÇIKILMALIYDI"
 
Galatasaray'ın geçen sezon Fenerbahçe ile oynanması gereken basket maçına çıkmamasının da büyük bir hata olduğunu ifade eden Dürüst,"Geçen sezon basketbol maçına çıkmama kararını doğru bulmuyorum, o gün başkan ile de konuştum. Haksızlıklar vardı ama bu şekilde bir tedbir alınmamalıydı. Bir final maçına Galatasaray'ın çıkması gerekiyordu, kupa almak için yüzde 50 ihtimal vardı ve sahaya çıkılmayarak bu ihtimal ortadan kaldırıldı." dedi.