Fatih Terim'in raporu doğrultusunda forvet transferi için de kolları sıvayan Galatasaray, Everton'da gözden çıkartılan Oumar Niasse için resmen devreye girdi.

Fatih Terim'den de onay alınark gerçekleştirilen transfer operasyonunda Everton ile masaya oturan sarı-kırmızılı komitesi, Everton'a satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yaptı.

Galatasaray'ı transfer sürecinde en zorlu kısım ise Everton'un Niasse'nin kiralık transferine sıcak bakmaması ve Senegalli futbolcuyu elden çıkartarak sıcak parayı kasaya koymak istemesi olarak gösteriliyor. Niasse için Everton'dan istediği cevabı alamaması durumunda sarı-kırmızılı komite, listedeki alternatif isimler üzerine yoğunlaşacak.

Cenk Tosun transferinin ardından satış listesine koyulan Niasse için Galatasaray'ın yanı sıra Crystal Palace, Brighton & Hove Albion ve West Bromwich Albion ile de görüşme halinde olan Everton, Senegalli futbolcu için 15 milyon euroluk bonservis bedeli belirledi. Everton formasıyla bu sezon çıktığı 16 resmi karşılaşmada 9 gole ve 3 asiste imza attı. Niasse'nin Everton'la 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.