Spor otoriteleri, şampiyonluk yarışında en belirleyici haftanın 32. hafta olduğu konusunda birleşiyor... F.Bahçe, Başakşehir’le deplasmanda karşılaşırken, Beşiktaş’ta da dış sahada Türk Telekom Arena’da G.Saray’la kozlarını paylaşacak.

Habertürk'e konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını, puan kaybına tahammülleri olmadığını söyledi.

Cezalarını bu yıl atlatmak için Avrupa Ligi’ne katılım hakkı elde etmelerinin “olmazsa olmazları” olduğunu dile getiren Özbek, “Ligde hedefimiz ilk 5, kupada ise şampiyonluk. Şimdiden Beşiktaş maçı konuluşuyor. Unutulmasın ki bizim hedeflerimizi gerçekleştirmek için Beşiktaş’tan daha fazla puana ihtiyacımız var. Şampiyonluk yarışı bizi ilgilendirmiyor. Galip gelmek istiyoruz. Aslanlar gibi oynayacağız. Alacığımız sonuçla taraftarımızı sevindirmeye çalışacağız” diye konuştu.

"SAĞDUYULU ŞEKİLDE ÇÖZÜM BULMALIYIZ"
Trabzon-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan üzücü olayları da değerlendiren G.Saray Başkanı, bunları önlemede herkese sorumluluk düştüğünün altını çizdi. Dursun Özbek, “Futboldaki bu şiddeti durdurmalıyız. Yöneticilerden, medya mensubuna kadar burada herkese görevler düşüyor. Yaşananlar insanları öfke yumağı haline getiriyor. Sağduyulu yaklaşımla çözümler üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"PROJELERİMİZ BİTMEDEN HİÇBİR YERE GİTMEM"
Galatasaray’da taraftarın ve muhalefetin eleştirilerini alan Dursun Özbek, gündemlerinde seçim olmadığını tekrarladı. Yönetim olarak 3 yıllığına göreve geldiklerini hatırlatan Özbek, “Projelerimiz bitmeden hiçbir yere gitmeyi düşünmüyoruz. Önümüzdeki hafta yeni sezonla ilgili neler yapacağımızı, nasıl projelerimiz olduğunu kamuoyuna açıklayacağız. Yol haritamız konusunda bilgi vereceğiz” diye konuştu.

"KAPTANLIK İÇ MESELE"
Kasımpaşa ile oynanan son maçta Selçuk’un oyundan çıkmasının ardından kaptanlığı Sabri Sarıoğlu almayınca, Emre Çolak bandı takmak zorunda kalmıştı. Başkan Dursun Özbek, bu konuyla ilgili “Kaptanlık meselesi aile içi bir olay. Kendi içimizde çözeriz” diyerek noktayı koydu.