Geçen sezon 2.5 milyon Euro’ya alınan ama tek bir maçta bile denenmeden Belçika 2. Ligi’nden Westerlo’ya kiralanan Berke Özer’den sonra, Manchester City’nin 5 milyon Euro verdiği Oğuz Kaan, Vedat Muriqi’nin bonservisine karşılık bedelsiz olarak kiralandı. Yine Damien Comolli’nin sözleşme imzaladığı gençler, Çaykur Rizespor’a verildi. Bazılarının da Deniz Türüç için Kayserispor’a gönderilmesi konuşuluyor.

Tüm bu ayrılıklar ve geçen sezon U-21’den, U-14’e kadar tüm alt yapı takımlarının başarısız olması, alt yapıda geleceği olan tüm oyuncuları çok rahatsız etti. David Badia’nın ayrılmasından, alt yapıya internet üzerinden ilanla hoca aranması yüzünden pek çok genç futbolcunun ailesi arayışlara yöneldi.

Üst yapıdan sonra Xavi Simons’u alarak alt yapı için ilk hamlesini yapan PSG’nin Fenerbahçe’nin geleceği olarak konuşulan Ömer Faruk’un ailesini ikna etmek için çalışmalar yaptığı iddia edildi. Ayrıca Galatasaraylı bazı isimlerin yine Ömer Faruk’un ailesiyle konuşarak, ''Fenerbahçe para verdiği gençleri bile oynatmıyor. Alt yapının hocası bile yok. Ömer Faruk kalırsa silinip gider, Fatih hoca kendisine hayran.'' diyerek ikna etmeye çalışıyor.

Kaynak: Fotomaç