Goal Türkiye'nin haberine göre Galatasaray, forma sponsorluğu için görüştüğü Qatar Airways şirketiyle anlaşma sağlayamadı.

Geçtiğimiz sezon Türkiye'de Dumankaya İnşaat, Avrupa Kupaları'ndaysa Türk Hava Yolları reklamını taşıyan Sarı Kırmızılılarda, yeni sezonun sponsorluk gelirleri ile ilgili görüşmeler sürüyor.

Sarı kırmızılıların görüştüğü firmalar arasında, kamuoyunda adı geçen Qatar Airways de yer aldı. Ancak bazı yayın organlarında iddia edilenin aksine, taraflar anlaşamadı. Goal Türkiye'nin edindiği bilgiye göre anlaşmazlığın sebebiyse, Qatar Airways'in Türkiye'den az sayıda uçuş noktasının bulunması. Barcelona'nın forma sponsoru olan Katar şirketi, Katalan kulübüne yıllık 60 milyon Euro ödüyor.

Başka firmalar gündemde

Qatar Airways'le anlaşamayan Galatasaray, şimdilik adı açıklanmayan başka firmalarla görüşme halinde.

Sarı kırmızılı kulüp geçtiğimiz yıl yerel turnuvalarda bir süre Dumankaya İnşaat reklamı taşımış; ancak yıllık 9 milyon TL gelir içeren 2+1 yıllık bu anlaşma, daha sonra Galatasaray tarafından tek taraflı olarak bozulmuştu. Galatasaray, Avrupa Kupaları'ndaysa Türk Hava Yolları reklamını taşımıştı.