Futbolcunun Türkiye haklarını elinde bulunduran FIFA menajeri Ayhan Yeşilbaş, başarılı oyuncu ve kulübü Porto'yla her konuda anlaştıklarını belirterek, Galatasaraylı idarecilere başarılı orta saha oyuncusunu her an getirebileceklerini söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yeşilbaş, "Türkiye'ye gelmeye sıcak bakıyor. Buradan talep eden takımlar var. Süreç devam ediyor. Görüşmeler iyi ilerliyor. Her an Türkiye'ye gelebilir. Benim Fenerbahçe'yle ilgili bir yetkim yok. Ama Galatasaray dahil bir kaç kulübün gündeminde, henüz bir sonuca bağlanmadı; ama fikir teatisi şeklinde konuştuk. Değerlendiriyorlar, cevap verecekler" dedi.

PROFESYONEL BİR TERCİH YAPACAK 

Yeşilbaş, "Quaresma, aslında Türkiye söz konusu olduğu zaman tereddütsüz Beşiktaş diyor. Beşiktaş taraftarının kendisine olan sevgisini unutamıyor. Ancak Beşiktaş yönetimi kesinlikle Portekizli oyuncuyu düşünmüyor. Bundan dolayı profesyonel bir tercih yapacak. Galatasaray'dan gelecek teklif iyi olursa gelir. 

Querasma, kendisiyle toplantı yapan menajerlerine, 'Ben Beşiktaş'a gitmek isterim. Olmuyorsa diğer kulüpleri düşünürüm' dedi. Olamayacağı cevabını alınca, 'Anlaşılırsa Galatasaray'a gelirim' dedi. Porto'dan aldığı ücretin üzerinden büyük oranda vergi alınıyor. Orada aldığı ücret 700 bin euronun biraz üzerindedir. Para konusunda Türkiye daha avantajlı. Bu nedenle Porto'dan ayrılıp, Türkiye'ye gelmek istiyor. Türkiye'deki futbol çoşkusu da onu çok etkiliyor" dedi.

Querasma yıllık 3 yıllık sözleşme karşılığında 2 milyon euro istiyor. Porto da transfer bedeli olarak 2 milyon euro talep ediyor.

DORIA GELEBİLİR 

Brezilya pazarını iyi bilen FIFA menajeri Yeşilbaş, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Brezilyalı stoper Doria'nın ise gerçekleşmesi durumunda çok büyük bir transfer olacağını belirterek, "Doria hakikaten muhteşem bir futbolcu. Türkiye'ye gelirse adından çok söz ettirecektir.Galatasaray'ın uzun süredir bir ilgisi var. Fakat 10-12 milyon Euro gibi bir bonservis bedeli var. Bu yüzden transferi zor görünüyor. Galatasaray eğer maddi açıdan sorununu çözebilirse Doria gelmek ister" dedi