Galatasaray'ın Olağan Genel Mali Kurulu'na katılan eski başkan Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı kulübün gündemindeki seçim iddiaları, Riva projesi ve Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Yarsuvat, yarın oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak "Derbinin bir özelliği yok. Her iki kulüp senelerdir karşı karşıya gelmişlerdir" derken ezeli rakiple ilgili şu ilginç ifadeleri kullandı:

"Biz 1905 yılında kurulduk. Fenerbahçe'yi de 1907'de kurduk. Rakip olsun diye kurduk. O rekabet 1907'den beri devam ediyor."

"Ortak akılla hareket edeceğiz"

Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı süreçle ilgili görüşlerini açıklayan Yarsuvat, "Ortak akılla hareket edeceğiz. Ortak aklı ileri götürebilmek için, bir lider aklıyla yol bulunacak. Araştırmalar yapacağız ve çıkış yolunu bulacağız. Şunu unutmayın; Galatasaray'da başkan isterse seçime gidilir, istemezse hiçbir şey olmaz" dedi.

"Galatasaray, Avrupa yakasının bir takımıdır"

Kongrenin yapıldığı salondaki Riva projesi maketiyle ilgili sorulan soruya da yanıt veren Yarsuvat, "Proje maketine bakmadım. Şunu söyleyebilirim; Galatasaray, Avrupa yakasının bir takımıdır ve Anadolu yakasına gitmemesi gerekir" yanıtı verdi.