Sezon hazırlıklarına 1 Temmuz'da İstanbul'da başladıktan sonra İngiltere ve Slovenya'da kamplar yapan ve Arsenal'in ev sahipliğinde Londra'da düzenlenen Emirates Kupası'nda mücadele eden sarı-kırmızılı takım, 4'ü Avrupa'nın üst düzey takımlarıyla olmak üzere 6 hazırlık maçı oynadı. Bu karşılaşmalardan 4 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, yeni sezon öncesi adeta rakiplerine gözdağı verdi. İlk yurt dışı kampını 8-16 Temmuz'da İngiltere'de gerçekleştiren Galatasaray, burada oynadığı maçlarda İngiltere 1. Lig ekiplerinden Shrewsbury Town'u 3-0, Notts County'yi de 2-1 mağlup etti. 

İzmir'de oynanan dostuk maçında İspanya 1. Ligi (La Liga) ekiplerinden Malaga ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, 22-27 Temmuz'da Slovenya'da ikinci etap kamp çalışmasının ardından İtalya'ya geçerek Acqua Lete Kupası'nda İtalya 1. Ligi (Serie A) takımlarından Napoli ile karşılaştı. Karşılaşmada Napoli'ye 3-1 yenilen Galatasaray, hazırlık maçlarındaki tek yenilgisini aldı. 



Emirates Kupası'nı kazandı 

Galatasaray, Arsenal'in ev sahipliğinde Londra'da düzenlenen ve Avrupa futbolunun sezon öncesindeki en prestijli turnuvalarından biri olarak gösterilen Emirates Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, Arsenal'ın yanı sıra Portekiz'in Porto ve İtalya'nın Napoli takımlarının mücadele ettiği turnuvada oynadığı iki maçı da kazandı. Kupadaki ilk maçında Porto'yu 1-0'lık skorla geçen "Cim Bom" ikinci maçında da Arsenal'i 2-1 mağlup ederek, ilk kez katıldığı organizasyonda birinci oldu. 

Golcüler Drogba ve Sneijder 

Galatasaray'ın hazırlık maçlarındaki en golcü isimleri geçen sezonun devre arasında transfer edilen yıldız futbolcular Didier Drogba ve Wesley Sneijder oldu. Hazırlık maçlarında rakip fileleri 12 kez havalandıran sarı-kırmızılı takımda Drogba ve Sneijder 3'er kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Fildişi Sahilli tecrübeli futbolcu Drogba, Malaga ile İzmir'de oynanan maçta 1, Emirates Kupası'ndaki son maçta da 1'i penaltıdan olmak üzere Arsenal ağlarına 2 gol gönderdi ve kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. 

Galatasaray'da forma giydiği yarım sezonda beklenenden uzak bir görüntü veren Hollandalı Wesley Sneijder ise hazırlık dönemindeki performansıyla hem teknik direktör Fatih Terim'i hem de sarı-kırmızılı taraftarları mutlu etti. Geçen sezon Galatasaray'da ligde sadece 3 kez golle buluşan Sneijder, yeni sezon öncesi 6 hazırlık maçında bu sayıya ulaştı. Hollandalı futbolcu, Shrewsbury Town, deneme bonusu Notts County ve Malaga maçlarında 1'er gol attı. 

Hazırlık maçlarında Nordin Amrabat 2 gol atarken, Felipe Melo, Colin Kazım, Emre Çolak ve Burak Yılmaz da birer gol kaydetti. 

Savunmadaki sıkıntı ve Dany'nin kötü performansı 

Galatasaray, hazırlık maçlarında en fazla sıkıntıyı savunmada yaşadı. Sakatlık nedeniyle Semih Kaya ve Gökhan Zan bir çok maçta yer almazken, yeni transfer Aurelien Chedjou'nun uyum sorununa Dany Nounkeu'nun kötü performansı da eklenince sarı-kırmızılılar, 6 hazırlık maçında kalesinde 8 gol gördü. Hazırlık maçlarında vasatın altında kalan Dany, iki kez kırmızı kart gördü, 3 kez penaltı yaptırdı ve bir kez de kendi kalesine gol attı. 

Sarı-kırmızılı takımın 2-1 kazandığı Notts County maçında rakibin golünde imzası bulunan Kamerunlu futbolcu, Malaga ve Napoli maçlarında hem kırmızı kart gördü hem de rakiplerinin penaltı kazanmasına neden oldu. Dany, Emirates Kupası'ndaki Porto maçında da penaltı yaptırırken, Portekiz temsilcisi bundan yararlanamadı. 

Hazırlık maçları 

Galatasaray'ın yeni sezon öncesinde oynadığı hazırlık maçları ve skorları şöyle: 
Galatasaray-Shrewsbury Town: 3-0, Galatasaray-Notts County........: 2-1, Galatasaray-Malaga.................: 3-3, Galatasaray-Napoli...................: 1-3, Galatasaray-Porto....................: 1-0, Galatasaray-Arsenal.................: 2-1