Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz Futbol'a çıkacak mı? Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Rasim Ozan Kütahyalı'nın bugün itibariyle Beyaz TV'de yer almayacağını açıkladı. MHP Millietvekili Saffet Sancaklı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın yeniden ekrandan uzaklaştırılması için devreye girmişti.
 
Osman Gökçek'ten Rasim Ozan Kütahyalı ve Beyaz TV açıklaması

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşam Sayın Saffet Sancaklı ve Rumeli sivil toplu kuruluşlarının kıymetli temsilcileriyle bir araya geldim. Rasim Ozan Kütahyalı'nın yapmış olduğu özür metninin Rumeli derneklerinin nezdinde kabul gördüğü ve af edildiği düşüncesiyle yayına çıkarıldığını anlattım. Ancak Rumeli derneklerinin kıymetli temsilcileri böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını ve bizlerin yanlış yönlendirildiğini belirttiler. 21 ay önce Beyaz TV'de yaşnanan vahim olay sonrası RUmeli derneklerinden herhangi bir talep gelmediği halde yayın ilkerleri doğrultusunda Rasim Ozan Kütahyalı'nın görevine son verdiğimizden dolayı Beyaz TV ailesine teşekkür ettiler. O günü duruşumuz ile bugün arasında hiçbir fark olmadığını söyledim. Yarın akşam itibariyle (bugün) Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yer almayacaktır."

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Boşnak halkı açıklaması

Rasim Ozan Kütahyalı'ya gelen yoğun tepkilerin ardından Beyaz TV kanalı alınan karar doğrultusunda Kütahyalı ile yolların ayrıldığını açıkladı. Kütahyalı, Boşnak halkından özür dilediğini belirterek, "Buna sebep ne olduğunu bile bilmeden yaptığım bir zevzekliktir. Bana öfkeli tüm Boşnak kardeşlerim haklıdır. Ben samimiyetle incinerek bana küfreden Boşnak kardeşlerimi dahi anlıyor ve hepsine hak veriyorum" diye konuşmuştu.