Galatasaray'dan kiralık olarak Real Betis'in yolunu tutan Ryan Donk'un devre arasında sarı-kırmızılılara dönebileceği iddia ediliyordu. Betis'te son haftaların formda ismi Donk için İspanyol temsilcisinden resmi açıklama geldi ve böyle bir şeyin mümkün olmayacağı duyuruldu.

Donk'un yıllık ücretinin 500 bin Euro'sunu ödemekle yükümlü olan Galatasaray'ın oynadığı dönemde hayal kırıklığı yaratan Hollandalı oyuncuyu maddi yetersizlik yüzünden tekrar kadroya katabileceğiyle ilgili konuşan Real Betis Başkan Yardımcısı José Miguel López Catalán, "Bunun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Sözleşmesinde Galatasaray'a dönebileceği konusunda bir şey yok. Ocak'ta Galatasaray'ın geri çağırabilmesi şeklinde bir seçenek bulunmuyor" dedi.

Taraftarın bu konuda sakin olması gerektiğini kaydeden yönetici, "Taraftarlarımızın içi rahat olabilir. Biz bırakmadan Donk, Galatasaray'a dönemez. Donk, teknik direktörümüzün planları içerisinde de yer alıyor bu yüzden konuyla ilgili konuşacak daha fazla da bir şey yok" açıklamasını yaptı

DONK'U SATIN ALMA ŞARTI...

Ryan Donk, 2016 - 2017 futbol sezonunda 20 resmi maçta minimum 45 dakika görev alırsa Real Betis'in 1 milyon 538 bin euroya satın alma zorunluluğu bulunuyor.

30 yaşındaki Ryan Henk Donk şu ana kadar Betis formasını 9 kez giyerken gol ya da asist katkısı ise veremedi.