Real Madrid’in efsane ismi, şu sıralarda kulüpte CEO olarak görev yapanEmilio Butragueno, Fanatik Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Sarı-Kırmızılı ekibin bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde kötü sonuçlar almasına üzüldüğünü belirten İspanyol futbol adamı, “Galatasaray bizim çok iyi, hem de çok çok iyi dostumuz. Yakın zamanda bir yönetim değişikliği oldu ve bundan haberimiz var. Çünkü biz Galatasaray’la sürekli olarak iyi ilişkiler içinde bulunmak istiyoruz. Umuyorum en kısa sürede yeni yöneticilerle bir araya gelebiliriz” diye konuştu.

Her devin başına gelir

Grup aşamasıyla ilgili olarak konuşan Butragueno, “Şu ana kadar aldıkları sonuçlar kimseyi yanıltmasın. Galatasaray en kısa sürede ayağa kalkacaktır. Çünkü Galatasaray çok köklü, tarihi olan ve bu tarihi başarılarla dolu olan bir kulüp. Her büyük kulüp sancılı dönemler yaşayabilir. Kaldı ki Galatasaray’ın son birkaç sezonda biz de dahil olmak üzere Şampiyonlar Ligi’ndeki devlere nasıl zor anlar yaşattığını hepimiz biliyoruz” ifadesini kullandı.

Biz bile bazen uyuyoruz

Türk futbolunun son yıllarda yaşadığı çöküşü de analiz eden Butragueno, "Aslında her şeyin çözümü iyi bir organizasyon kurmaktan geçiyor. Türkiye’de müthiş bir potansiyel var. Çok tutkulu taraftarlara sahipler. Bu bir avantaj, çünkü biz belki dünyanın en iyi liginde, yani kendi ligimizde bile bazı maçlarda uyumak zorunda kalıyoruz (gülüyor), tribünler monotonluktan kurtulamıyor. İşte Türkiye’de bu ilgi, potansiyel doğru kullanılırsa, Türk futbolu yeniden Avrupa’da söz sahibi olacaktır” açıklamasını yaptı.

Parasına bakmayız, ama...

Tecrübeli futbol adamına göre, Real Madrid’in transfer politikası her kulübün altından kalkabileceği kadar basit değil. “Biz bir yıldız görüp, ona en yüksek parayı vermek için bu işi yapmıyoruz” diyen Butragueno, “Bir kadro kurarken, çok yönlü plan yapılması gerekiyor. Dolayısıyla bir ismi kısa listemize koyarken bile 2 kere düşünmemiz lazım. Bu transfer bize ne katar, dünyanın dört bir yanındaki taraftar kitlemizi ne yönde etkiler, sisteme uyar mı, takımdaki dengeyi korur mu, maç kazandırır mı, bize uzun yıllar fayda sağlar mı gibi birçok soru soruyoruz. Eğer bu soruların cevapları bizi tatmin etmişse, işte o zaman parasına bakmayız” diyerek sözlerini tamamladı.