Galatasaray kariyerleri boyunca toplamda 41 kupa kaldıran Fatih Terim'in yardımcıları çarpıcı açıklamalar yaptı.. 

Muhteşem üçlüden inciler

Davala: Hedefim G.Saray’da teknik direktör olmak

FUTBOLCULUK kariyerinde G.Saray’ın yanı sıra Milan ve Werder Bremen formaları da giyen Ümit Davala kariyerinde Fatih Terim ile çalışmasının kendisine büyük yararları olduğunu söyledi. A Milli Takım’ın ardından sarı-kırmızılılarda da çalıştıklarının altını çizen Ümit Davala, şu ifadeleri kullandı: 

“FATİH hocayla çalışmak futbolcu olarak çok farklı, yardımcısı olarak çok farklı. Futbolcuyken sadece saha içinde sorumluluk alıyorduk. Ama her zaman G.Saray kültürünü almış bir futbolcu olarak, özel hayatımıza da dikkat ediyorduk. Fatih hoca her yaptığı işin en ince detayına kadar giren ve mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahip. 

‘7/24 ÇALIŞIYORUZ’

BİZ de bu iki sene içerisinde, kendi bilgi birikim ve yaşanmışlıklarımız ile hocamızın da tecrübesinden faydalanarak daha ileri taşıdık. Öncesinde TFF’de iki sene beraber çalışma fırsatı bulduk. Ama bu kadar sık biraraya gelemiyorduk. G.Saray’daki çalışmamız 7/24 
beraber devam ediyor.

HEDEFİM birgün G.Saray’a teknik direktör olmak. Şu an geçirdiğim süreç bana hedefime ulaşmak adına çok yardımcı olacak bir süreç. Her gün tecrübelerimin üzerine daha da katarak ilerlediğimi düşünüyorum. 
Zamanı gelince her hedefimi gerçekleştirdiğim gibi bunu da gerçekleştireceğim... Şu an herşey istediğim şekilde devam ediyor. Tecrübelerimi, birikimlerimi arttırmaya devam ediyorum.”



ALDIĞIM KUPALARIN SAYISINI UNUTTUM


“VALLA aldığım kupaların sayısını unuttum... (Gülerek) Tabii ki hem futbolcu hem de teknik direktör olarak çok gurur duyduğum bir durum. Hem oyuncu hem antrenör olarak aynı heyecanı, aynı zevki tattım. Ama Bremen’de aldığım çifte kupa da farklıydı.” 

Hasan Şaş: Tercihim her zaman G.Saray

G.SARAY ve Türk Milli Takımı formasıyla adını dünyaya duyuran Hasan Şaş, futbolculuk döneminde de antrenörlük döneminde de tercihinin hep G.Saray’dan yana olduğunu söyledi. 

Kaçak Bahis font-size: 14px; line-height: 19px;" /> Üst seviyede futbol oynamasının kendisine antrenörlükte büyük faydası olduğunun altını çizen Şaş, şunları söyledi: 

“OYUNCULARLA iletişimimiz yerine göre değişiyor. Bazen hoca, zaman zaman ağabey-kardeş oluyoruz. Geçmişte bu seviyede oynamış bir futbolcu olmam, oyuncularla ilişkimi, onları anlamamı daha da kolaylaştırıyor. 

‘GURUR DUYDUM’ 

OYUNCULUK günlerimi özlemiyorum. Çünkü bir oyuncunun yaşayabileceği, tadabileceği her şeyi çok şükür yaşadım. Futbolun farklı alanlarında aynı başarıları tekrarlamak şimdiki hedefim.. 

Geçmişte de bugün de tercihim her zaman G.Saray’dan yana oldu. Şimdi teknik heyette olmaktan, G.Saray’a hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum.” 

AMACIMIZ ORTAK

“ŞAMPİYONLUKLARDA, kupalarda hırsımız, azmimiz, kazanma isteğimiz ve Tabii ki en önemlisi G.Saraylı oluşumuz en büyük sırrımız. G.Saray’ın ruhunda kazanmak var zaten... Biz burada bir aile olarak ortak bir amaç uğruna el birliğiyle G.Sarayımız için çalışıyoruz.”

Taffarel: Muslera sahada beni temsil ediyor

SARI-kırmızılıların kaleci antrenörü Claudio Taffarel, 2 sezondur birlikte çalıştığı öğrencisi Fernando Muslera’nın her geçen gün kendini daha da geliştirdiğinin altını çizdi. Uruguaylı kaleci ile gurur duyduğunun altını çizen Taffarel, “Muslera ile aramızda değişik bir etkileşim var. Hoca-futbolcu çerçevesinde. 
Ama şunu söylemem lazım Nando beni sahada temsil ediyor. Bunu çok da iyi yapıyor. Onunla gurur duyuyorum.

Hem çok kaliteli, düzgün bir insan hem de çok başarılı bir kaleci. Her geçen gün birbirimizi daha iyi tanıyoruz. 
Bu da onun performansına çok olumlu yansıyor. 2 sezondur sergilediği performans da bence bunu kanıtlar nitelikte.”

TARAFTARI HİÇ UNUTMADIM

“G.SARAY taraftarı ile aramızdaki sevgi bağları yıllar önce kuruldu. Araya zaman girse bile onları, yaptıkları tezahüratları asla unutmadım. Onlar için de aynısı olması çok sevindirici. Beni hala tribünlere çağırmaları, alkışlamaları mutlu edici. Onlar çok özel bir topluluk.” 

KALECİLER OYUN KURMALI

“Günümüz futbolunda kalecilerin oyun kurması çok önemli. Bu zaten Nando’nun geninde var. Ayaklarını çok iyi kullanıyor. Zaten bunun üzerine de çok sıkı çalışıyoruz. Gün geçtikçe daha da mükemmelle-şiyor.”

Vatan