Kulübümüz yana döne transfer çalışmaları yaparken sürpriz bir isim gündeme geldi: Franck Ribery.

2005-06 sezonunda bir sezon için takımımızda formayı giymesine rağmen taraftarın gönlünde taht kuran Fransız oyuncu Bayern Münih'ten ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Uzun süredir sakat olan ve bu sezon sadece bir maçta o da 15 dakika forma giyebilen Ribery, 15 Ocak'ta ancak sahalara dönebilecek.

2007-08 szonunda 25 milyon Euro gibi bir meblağ ile Alma ekibine giden Ribery, FIFA kuralları gereği sözleşmesi 2017'de bitecek olmasına rağmen alacağı parayı Alman ekibine öderse serbest kalabiliyor. Zaten Bayern'in de şimdiye kadar gösterdiği emeklerden dolayı Ribery'yi bedelsiz olarak serbest bırakmayı düşündüğü gelen bilgiler arasında. Fransa'dan ve İngiltere'den de bazı takımlar talip olmasına rağmen Ribery'nin, "Türkiye'de yarım kalmış bir işim var" diyerek Galarasaray'ı Bayern'den ayrılırsa listesinin başına yazmış durumda.

Yönetim ve Denizli sıcak bakıyor

Franck Ribery bu düşüncesini yakın dostları aracılığıyla Galatasaraylı yöneticilerin kulağına uçururken, sarı-kırmızılı yöneticilerin de kendisine sıcak baktığı kaydedildi. Hali hazırda yıldız transferi yapmakta zorlanan yönetimin bonservisi elinde olan Ribery'e hayır demeyeceklerini Fransız yıldıza menajerler aracılığıyla ulaştırdıkları öğrenildi.

Mustafa Denizli'nin de Ribery konusunda bilgilendirdiği ve deneyimli teknik adamın, 'Ona kim hayır diyebilir' diyerek Fransız yıldıza yeşil ışık yaktığı kaydedildi.