Milli Takım'da yeni bir nesil yarattıklarının altını çizen Rumen teknik adam, kulüp teknik direktörlerinden, genç futbolcuları oynatmalarını istedi. 

Lucescu şunları söyledi:

"Öz eleştiri yapmak kolay değil şu anda. İlk maçım Ukrayna'ya karşıydı ve 3 gün gibi kısa bir sürede hazırlanmak zorundaydı. Bu yüzden kadroya daha tecrübeli oyuncuları çağırdım. Gençleri de bu durumda 15-20 dakika oynatıp, kendi kulüplerinde oynamasalar bile, entegrasyonu atlatabileçceklerini düşündüm ama kolay olmadı. Kolay da değil. Milli Takım'da oynayan fakat kendi kulübünde oynamayan futbolcuları aynı seviyeye getirebilmek kolay değil. Bildiğiniz gibi yok etmek çok basit. İnşa etmek zor bir şey. Çok büyük kulüplerden oyuncular değil ama kendi kulüplerinde oynayan oyuncuları aldım. Bu oyunculara da ne yapmak istediklerimi ve felsefemi aktarıyorum. Sonuç önemli ama öncelik değil. Daha önce takımda olan tecrübeli oyuncuların hiçbirini bırakmış değilim. Sakatlıktan dolayı gelemediler. İhtiyaç olduğunda onlardan da faydalanacağım. Resmi maçlarda onları yine alacağım. Tekrarlıyorum, onlarla ilişkimi kesmedim." 

"Romanya maçında 3 futbolcu, ilk defa Milli Takım'da oynadı. Rekabete girdiler. Atila gelecekte takımda oynama şansı olduğunu gördü. Kenan'dan da aynı şekilde memnunum. Barış maalesef yanımıza hemen gelmedi. Le Guen'le konuştum. Emre Mor için çok yazık, ayak bileğindeki sakatlıktan dolayı. Emre Mor için çok yazık ayak bileğindeki sakatlıktan dolayı. Kendi takımında 11 oynaması için daha çok çalışması gerektiğini kendisine söyledim." 

"Çok iyi bir genç ekip oluşturduk. Oynama inancını sahaya dökecek bir grup yarattık. Milli Takım formasını ve renklerini taşıma imkanı verdik. Artık bundan sonrası onlara bağlı. Mart ayına kadar kendi kulüplerinde yapacakları ilerleme, formayı ne kadar hak ettiklerini gösterecek. Bu yüzden antrenörlerden rica ediyorum; bu gençlere biraz daha önem vermeleri iyi olacak. Hem onların oynaması hem de Milli Takım'ın geleceği için önemli bir konu. Türk futbolunda yeni bir nesil yaratmak üzereyiz. 'Yeni bir neslin başlangıcı' da diyebiliriz. Bir yerlere gelebilmeleri için sabır ve zamana ihtiyaç var. Mucize yoktur. Sadece kendini sahaya verecek ve futbola adayacak bir grup olması lazım. Bu da çalışmayla olur. Bu konuda kendilerine güveniyorum. Olgunlaşma döneminin hızlanması için çocuklarla görüşüyorum. Onlar için de kolay değil. 22 yaşındaki çocuktan 30 yaşındaki futbolcunun olgunluğunu bekliyoruz. Bu tecrübeyi onlara aktarıp karşılığını görmek kolay bir şey değil tabii ki." 

"Oyunu kontrol etmeyi bilen bir ekip yaratıyoruz. Son 2 maçta fizik olarak onlardan eksik olmadığımızı gördük. Hep kontrataklardan gol yedik. Rakipler oyunu domine etmedi. Biz, hücum yaptığımız anlarda kontratak yedik. Bunu da yavaş yavaş düzelteceğiz. Artık başladık, yapacağız; iyiye doğru gidiyoruz. Gençler arasında güzel bir rekabet var. Bu milli takımın parçası olmanın ne demek olduğunu hepsi biliyor. Sahada olmak için, formayı taşımak için mücadele etmeleri lazım. Pozitif anlamda rekabetten bahsediyorum."

"Emre Akbaba ve Deniz Türüç'ü Arnavutluk maçında sahada görmek istiyorum. Kendi takımlarında oynayanların Milli Takım'da da kendilerini göstermelerini istiyorum, olacaktır da. Tek gerçek var; o da saha. Eskiden tecrübeliler olunca, gençler büyüklerine saygı duyuyordu. Şimdi hepsi aynı yaşlarda, şimdi rekabet var." 

"Eskisi gibi değil. Eskiden, ekibi uzun süre alabiliyorduk. Kendi kulüplerindeki randımana göre alabiliyorum oyuncuları. Bir kere bu iş oyuncudan başlar. Oyuncu kendisi başlayacak. Kendi kulübünde bir yerlere gelmeye çalışacak. Antrenörler de onlara yardımcı olacak. Milli Takım oyuncusu oldukları için şans verilmeli. Oyuncuların çalışmalarıyla ilgili başka şeyler denemeyi düşünüyoruz."

"Yarın karşılaşacağımız Arnavutluk'un oyuncularının 7-8-9 tanesi İtalya'da oynuyor. Belli bir olgunluğa eriştikten sonra Türk oyuncuların da yurt dışına çıkmaları lazım. Bizim de belli bir olgunluktan sonra bunu sağlamamız lazım. Hepsi takımlarında oynuyor. Bizim oyuncularımızın da oynamaları lazım."

"Ne yapabilirim? Siz söyleyin kim oynasın? Şener'i, Gökhan'ı ben de oynatmak istiyorum ama sakatlık problemlerimiz var. Oğuzhan Özyakup kendi takımında oynuyor mu? Bazı oyuncuları pozisyonlarında oynatamıyorum çünkü sakatlar. Bir oyuncu üzerinden gidersek büyük bir hata yaparız. 'Bunu neden almadın, şunu neden almadın’ bunun bir önemi yok."