"EMRE AKBABA'NIN TERCİHİ NEDENİYLE..."

Muhtemelen Galatasaray, Emre Akbaba ile prensipte anlaşma yapmıştı. Alanyaspor ile anlaşamayınca muhtemelen Alanyaspor, Fenerbahçe'yi devreye sokunca veya Fenerbahçe devreye girince Emre Akbaba'nın duruşu çok önemliydi. Emre'nin "Ben Galatasaray'da oynamak istiyorum" demesi nedeniyle oynamak istediği kulüpe transfer oldu.

"EMRE GALATASARAY'I İSTEYİNCE ALİ KOÇ DEVREDEN ÇIKTI"

Sayın Ali Koç'un da "Eğer Emre, Galatasaray'da oynamak istiyorsa biz devreden çıkarız"dediğini de biliyorum. Bonservisi 3 milyonken 4 milyona çıktı. Sonuçta kazanan Alanyaspor oldu.

"FENERBAHÇE DEVREYE GİRİNCE BONSERVİSİ ARTTI"

Açıkçası Fenerbahçe devreye girmeseydi Galatasaray, bu kadar yüksek bonservisle transferi bitirmeyecekti. Rekabetin böyle avantajları, dezavantajları var. Emre duruş gösterdi.

"TARAFTAR BU TRANSFERİ PRESTİJ OLARAK GÖRDÜ"

Galatasaray'a ve futbolcuya başarılar dilerim. Alanyaspor, en değerli anında satmak istiyordu. Galatasaray ile görüşmeler olumsuza gidince Fenerbahçe'ye yöneldi. Galatasaray taraftarı da bu transferi bir prestij olarak gördü. Bir baskı yarattı.

"TÜRKİYE İÇİN YETERLİ BİR FUTBOLCU"

Bir forvet arkası pozisyonunda Türkiye için yeterli bir futbolcu. 4 milyon, şu şartlarda ciddi bir bonservis ücretidir. Emre, kendisi için en doğru kararı verdi. Oyuncunun duruşunu kutlamak lazım. Hayırlısı olsun.

"EMRE AKBABA'NIN FENERBAHÇE'DE OYNAMASI ZORDU"

Giuliano ayrılmadığı için Emre Akbaba'nın Fenerbahçe'de oynama ihtimali zordu. Emre Akbaba'ya en çok ihtiyaç duyan takım Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe diye sıralanıyordu.