Rıdvan Dilmen'in yorumları:

"UYGUN BİR FORMATTA ÇIKTI"

Galatasaray, çok uygun bir format ve oyuncu yapısıyla çıktı Hatay'ın karşısına. Hatay hem hızlı hücum yapabilen bir takım hem de yerleşik düzende pozisyon bulabilen bir takım. Türkiye Ligi'ni ve Hatayı hiç tanımayan bir teknik direktör var Galatasaray'da ve o geldiği zaman kulüp içerisinde nasıl bir kutuplaşma olduğunu görmüştür. Trabzon hariç her külüpte var bu.

"TARAFTAR ARASINDA KUTUPLAŞMA VAR"

Fatih hocanın ayrılışı bazı taraftarlar arasında nasıl gönderilir tepkisini yarattı. Bazıları da çok önemli bir teknik adam getirdik düşüncesi var. Ciddi bir kutuplaşma var.

"GALATASARAY'A UYAR MI?"

Son bölümde İspanyol modeli olan 4-6-0 oyunuyla oynamayı denedi Torrent. Bu Galatasaray'a ne kadar uyar? Oyuncu kaliteniz yüksekse, bu sistemi oynayabilecek kapasitedeyse oyuncularınız belki olabilir. Ama Muhammed Mustafa yok, Diagne sakat ve Halil'i çıkartıyorsunuz. Sadece Halil'i çıkarmakla kalmıyorsunuz siz Kerem'in ve Emre'nin etkinliğini de azaltıyorsunuz.

"BÖYLE YAPTI 4 YEDİ"

4-6-0 modeli her yerde olmaz. Böyle yaptı 4 yedi. Elinde Messi varsa tabiki bunu oyanarsın, koyarsın Messi'yi bitirir işi. Orta sahanda Xavi, İniesta ve Busqets varsa zaten topu vermezler rakibe ama şimdi senin orta sahan Berkan ve Taylan. Bunlarla sen bu sistemi oynayamazsın. Oynadıklarında da kaybedersin ki savunmanda da Marcao'dan başka güven veren bir oyuncun yok.

"BU SİSTEME DÖNMESİ MAÇI KAYBETTİRDİ"

Galatasaray'ın iki kez öne geçtiği maçı farklı kaybetmesinin sebebi bu anlattığım sistemde yatıyor. Evet çok eksik var doğru bu düzenle çıkması gerekti.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA OLMA İHTİMALİ SIFIR"

Bu Galatasaray takımının kadro olarak şampiyonluk yarışında olma ihtimali sıfır. Tabi eksik olmasından dolayı bu kadroyla çıkmak zorunda kaldı. Bu teknik adamı bugün konuşurken gelecekte ne yapar bilmem bundan bir şey olmaz da diyemem.

"HATAYSPOR HAK ETTİ"

Hatayspor bugün kazanmayı hakeden pozisyonlar buldu. Maçta kırılma anları vardı. Galatasaray'ın kaçırdığı penaltı var. Eğer maç 2-0 olsaydı Torrent başka bir sisteme geçebilirdi. Onun ne yapmak istediğini söyleyebilmemiz için 4-5 hafta beklemek lazım.

"KEREM GALİBİYET İÇİN YETMEDİ"

Kerem bugün yetmedi. Beklediğimin çok daha ötesinde hızla ilerleyen harika bir oyuncu olmaya doğru gidiyor. Galatasaray oynayamadı, belli bölümleri hariç Torrent de Hatayspor'u bilmemesinden ve yanında ona bu takımı anlatacak birinin de olmamasından dolayı kaybetti.

(TRT Spor)