Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan ve Galatasaray'ın 2-1'lik skorla galip geldiği Akhisarspor maçını değerlendirdi.

İşte Rıdvan Dilmen yorumları:

İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

En sevmediğim skordan biri 2-0'dır. Fatih hoca Fenerbahçe'nin de kazanacağını düşünerek kontrollü bir galibiyet almak istiyordu. İlk yarının en iyisi Donk'tu bana göre. Böyle penaltı falan olmaz. Eğer düdük çalacaksan Muslera lehine faul vermen lazım. Hatalardan birisi de penaltıcı Selezynov olmasına rağmen Soner attı. Neden atmadı bilmem ama art niyet aramamak lazım. Ben olsam Denayer'i alıp Maicon'u alırım. Çünkü sarı kart gördü ve en hassas yerde oynuyor. Donk'a pek dokunacağını düşünmüyorum. Galatasaray tehlikeli ataklar bulacaktır. Galatasaray 1 maç kaybederse, üçlü averajda şampiyon Başakşehir oluyor. Ama şu anda ligin favorisi Galatasaray.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRMESİ

Bu maçın benzerini Ordu maçında yaşamıştı Galatasaray. İlk yarıyı 2-0 geride bitiriyosunuz. Taraftar da haklı bir şekilde tepki koymaya başladı. Ancak Galatasaray ikinci yarıda geri dönmeyi başardı. Galatasaray büyük bir camia. Aslında bakarsak 4-2 öne geçerken de iyi oynamadı bence Galatasaray. Bireysel performanslar ön plana çıktı. Muslera'nın kötü performansı vardı. Hakemin hatalı kararları vardı. 

Gomis'e verilen kart ağır. O pozisyonda iki oyuncuya da sarı kart göstermeliydi. Akhisar'ın gördüğü direk kırmızı değil ikinci sarıdan kırmızı olmalıydı. Ancak sonuç olarak oyuncu dışarı atılmalıydı. Maçın en doğru kararı son pozisyonda hakemin penaltı pozisyosununu avantaj oynatması oldu. Tabii önceki hataları telafi etmez. Galatasaray fazla alan bulmaya başladıkça Feghouli ve Belhanda'nın performansı da arttı. 11'e 11 olsaydı Galatasaray'ın işi zordu ama 10 kişiyken direnemezsin.

Hiç kimse Galatasaray'ın iç sahadaki iyi performansını konuşmuyor. Tabii büyük maçlardaki kötü performans bunun nedeni oldu. Taraftarın Fatih Terim beklentisi yanlış bir şey değil. Ancak bu Tudor'un üstünde büyük bir baskı oluşturdu. Bu kaosun içinde oynamak kolay değil. Ancak iç saha maçlarını kazanarak ayakta kalmayı başardılar. Galatasaray taraftarını tebrik ediyorum. Büyük maçlarda kötü sonuçlar almış bir takım vardı. Bir tramva vardı. Ancak bu ortamda takımlarını çok iyi desteklediler. Muslera Türkiye'ye gelmiş en büyük kalecilerden biri. Ancak hemen toparlaması lazım. Bu sezonki performansları iyi değil. 

NDiaye'yi çok beğenmem ben aslında. Ancak bugün harika oynadı. Oyunun iki alanını da harika oynadı. 3 kişilik oynadı. Asist de yaptı. Maçın adamı tartışmasız NDiaye. 
Bütün medyanın Fatih Terim konusunda bir baskısı var. Tudor da bunun farkında. Ancak UltrAslan grubu teknik direktör ayırt etmeden takımını desteklemeye devam ediyor. 
İkinci yarı çok daha farklı bir Feghouli izleyeceğiz. Şu anda %40'larda falan Feghouli. Devre arası kampından sonra çok daha iyi bir Feghouli izleyeceğiz. Bu dediğimi unutmayın. Serdar Aziz'in elle kestiği bir pozisyon vardı ikinci yarıda. Hakem faul verdi. Hasan Ali aynısını derbide yaptı. Penaltı çalınmadı. Aynı pozisyon. Hakemler standartsız kararlar veriyorlar.

Gomis'e en fazla bir maç ceza vereceksin. Zaten haksız yere dışarı atmışsın adamı. Biz futbol adamıyız pozisyonu gördük. İzleyip cezası hakkında uygun bir karar verilmeli. Kurallara göre direk kırmızı olduğu için en az 2 maç olacak. Bir veremeyeceğine göre 2 maç ceza gelecek ama sonrasında tahkim ile 1 maça düşürülecektir. Böyle de olmalı.