Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup ederek puanını 23'e yükseltti ve 27 puanla lider Medipol Başakşehir'in ardından sıralamada 2. sıradaki yerini aldı.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen karşılaşmanın ardından çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Usta yorumcu olaylı Galatasaray-Fenerbahçe maçı hakkında da konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin sonunda olaylar çıkmış ve PFDK geçtiğimiz günlerde cezaları açıklamıştı. Buna göre Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim 7, yardımcı antrenör Hasan Şaş 8, Ryan Donk 6, Garry Rodrigues 3 ve Badou Ndiaye 5 maç ceza aldı. Buna karşın sarı kırmızılı ekibin kadro zafiyetinden ziyade psikolojik bir sorun yaşadığını belirten Dilmen şunları söyledi:

"Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında 2-0 kaybediyorsunuz, geliyorsunuz evinizde 2-0 öndeyken 2-2 berabere bitiyor Fenerbahçe maçı. Schalke maçında da Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 şansınız azalıyor, kaybediyorsunuz. O yetmiyor... Kayseri'ye uçacaksınız, hoca kadrosuna bakıyor, bu kadro çıkabiliyor."

"GALATASARAY BÜYÜK TAKIM DEĞİL AMA BÜYÜK KULÜP"
"İyi takım, büyük takım, büyük kulüp... Galatasaray iyi takım değil, büyük takım değil ama büyük kulüp. Şu anki mevcut takım için söylüyorum. Sonuçta o form oynuyor. Ben Bolu'da oynarken Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray maçları hep hayalimizde olan maçlardı. Fatih Terim, 'Deplasman fobisi yok, Anadolu kulüplerinin ayaklanması var' derken, aslında doğru söylüyor ama büyükler de düşüş gösteriyor."

"BİZİM İŞİMİZ FUTBOL"
Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar ve PFDK tarafından verilen cezalar hakkında konuşmayacağını belirtti.

"Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlar ve cezalarla ilgili benden herhangi bir yorum duydunuz mu?" diyen Dilmen, şöyle devam etti, "Bu konuda beklentileriniz olmuş olabilir ancak bizim işimiz futbol. Bundan sonra da, futbol dışı konularla ilgili tartışmaların içinde bulunmamı benden beklemeyin"