Hollandalı çalıştırıcı, “Akhisar’da Rodallega üzerine kurulan bir sistem var. Ama burada esas aktör olamaz. Bu nedenle bize uygun değil” açıklamasını yaptı.

Geçen sezon Akhisar Belediyespor forması altında istikrarlı bir görüntü çizerek 34 maçta da forma giyen ve 19 gol atan Hugo Rodallega’yı veto eden ismin Jan Olde Riekerink olduğu ortaya çıktı.

Daha önce Roman Neustadter’i de ağır olduğu için istemeyen Hollandalı teknik adamın, bu transfere seviyeli yaklaştığı belirtildi. 30 Haziran’a kadar 1.7 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunmasına rağmen bunu kullandırmayan Riekerink’in, “Kimseyi alamazsak o zaman Rodallega olabilir” dediği belirtildi.

Menajeri transfere taş koydu

Hugo Rodallega transferi için yıldız golcünün Kolombiyalı menajeri Humberto'nun iki senelik komisyon ücreti olan 220 bin euro'nun tamamını peşin istemesi yönetimi kızdırdı. Galatasaray dört taksit önerdi ama bu kabul görmedi.

Galatasaray'da oynamak için 1.7 milyon euro'luk yıllık ücretini 1.1 milyon euro'ya çeken Hugo Rodallega'nın bu gelişmeye çok üzüldüğü belirtildi.

Menajeri ile arası açılan Kolombiyalı futbolcunun Galatasaray Yönetimi'ne haber gönderdiği belirtildi. Ancak Galatasaray yönetimi, Hugo Rodallega'nın menajerinin sert tutumu nedeniyle geri adım atmıyor.

34 maçta 19 gol

Hugo Rodallega, Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor formasıyla 34 maçta attığı 19 golle dikkat çekti. Rodallega toplamda ise 21 gol kaydetti.