Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışını yakından belirleyecek mücadele öncesi Galatasaray'da hazırlıklar tamamlandı.

Sarı-kırmızılılar yenilgisiz Medipol Başakşehir'i mağlup etmenin planlarını hazırladı. Zorlu maç öncesi günlerdir rakibini mercek altına alan teknik patron, Jan Olde Riekerink zaferin şifresini kanatlar olarak belirledi.

Medipol Başakşehir'e saygı duyan ve ligin sürpriz liderini ilk haftalardan itibaren şampiyonluk adayları arasında gösteren Riekerink, rakiplerinin bütün maçlarını izledi. Hollandalı teknik direktör, turuncu-lacivertlilerin son 5-1'lik Akhisar Belediyespor maçını ise yardımcıları Orhan Atik ve Ayhan Akman'a tribünden izletti.

Başarılı çalıştırıcı, analiz sonuçlarını ise öğrencileriyle paylaştı. İşte Galatasaray'ı Medipol Başakşehir karşısında galibiyete götürmesi planlanan formül:

1- Visca ve Cengiz'e önlem:
Medipol Başakşehir'in ofansif yönü çok güçlü olan iki kanat oyuncusu sürekli göz hapsinde olacak. Riekerink, Cengiz'in bitirici paslarına dikkat çekti. Riekerink, Türk Telekom Arena'daki son 3-3'lük maçta 2 gol atan Visca'nın ise kanatta oynamasına rağmen içeri katederek oynadığını ve bu yüzden rahat pozisyona girdiğini aktardı.

2-Top kayıplarına dikkat:
Rakibin atağa hızlı çıkması nedeniyle Riekerink top kayıpları konusunda hassas. Kesinlikle gereksiz top kaybı istemiyor.

3-İlk golün önemi:
Teknik Direktör Riekerink'in üzerinde durduğu en önemli noktalardan biri de ilk gol. Hollandalı hoca, ilk golün kendileri tarafından atılması durumunda işlerinin kolaylaşacağını anlattı.

4-Bruma ve Podolski'ye görev:
Kanatların ön tarafında Cengiz Ünder ve Visca'ya dikkat çeken Riekerink, Medipol Başakşehir'in arka tarafında ise problemler olduğunu tespit etti. Bu yüzden Bruma ve Podolski ile sonradan oyuna girmesi beklenen Sinan'dan bu zaafiyeti kullanması istendi.

5-Sneijder vuracak:
Geçen hafta Adana'ya götürülmeyen Sneijder bugün sahadaki yerini alacak. Riekerink, yıldız futbolcudan kaleyi gördüğü yerden vurmasını istedi.