Galatasaray, zirvedeki Başakşehir ve Beşiktaş'ın sadece 3 puan gerisinde olsa da takımın ortaya koyduğu futbol kimseyi memnun etmiyor. Üst üste 3 maçtan gelen 9 puana rağmen eleştiriler sürerken yönetim de geçtiğimiz hafta Riekerink ile masaya oturup futbolun camiayı daha da mutlu eder bir duruma gelmesini istedi.

Sezon başından bu yana Jan Olde Riekerink oyuncularından savunma güvenliğini ön planda tutmalarını ve dikkatli hücum yapmalarını isterken en çok altını çizdiği konu da topun daha çok sarı-kırmızılı oyuncuların ayağında kalmasıydı.
Ancak Kasımpaşa maçı sonrasında yönetim ile görüşen ve ardından da sisteminde değişikliğe giden Hollandalı teknik adam, G.Antep karşısında da bu yeni dönemin ilk provasını yaptı.

HÜCUMU daha çok ön plana çıkaran bir sisteme dönen ve topun daha çok kendi oyuncularının ayağında kalmasından çok en kısa sürede dikine paslarla rakip kaleye yönelmek istiyor artık Riekerink. G.Antep maçı öncesinde bunu takımına ileten ve son 10 gündür idmanlarda bu çalışmaları yapan Hollandalı ligin sonuna kadar da böyle gidecek.


'AMAN DİKKAT EDİN'

Gaziantep'i Yasin'in 3 golü ile deviren oyuncularını ise soyunma odasında kutlayan Riekerink yine de takımın daha çok gol bulmasını istedi. Savunma güvenliğini daha az düşünecekleri için bundan sonra bulunan her fırsatın mutlaka gole çevrilmesi gerektiğinin altını çizen Riekerink, "Bundan sonra ofansta daha etkili bir takım olacağız. Savunmayı tamamen bırakmıyoruz tabii ki ancak bu sistem ile daha çok rakiplerimizin pozisyon yakalayacağı kesin.

BU nedenle yakaladığımız fırsatları harcama lüksümüz yok. Türkiye Kupası ve lig maçlarını ayırt etmeden hepsinde konsantrasyonumuzu bozmadan 90 dakika her fırsatı gole çevirmeliyiz. Aksi taktirde sıkıntılar yaşarız" diyerek de oyuncularını uyardı.