Galatasaray'ın ilk önce altyapısında göreve başlayıp sonra A takımın başına geçen Hollandalı teknik adam Galatasaray'ı özlediğini ve vatandaşı olan Sneijder'in bir sene daha takımda kalacağını ifade etti.

Yaptığı açıklamalarla mütevazi kişiliğinden sapmayan Riekerink, yine aynı çizgide açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen ''Galatasaray'ı özlüyor musunuz?'' sorusuna şu şekilde cevap verdi: ''Evet, Galatasaray her zaman kalbimde olacak. Galatasaray'da harika insanlarla birlikte, büyük bir memnuniyetle çalıştım. Kupa zaferinden iki gün sonra Florya'ya gittiğimde sokakta Galatasaray forması giyen küçük bir çocuk gördüm, kolunun altında da bir top vardı. Bu beni çok etkiledi. Dışarıda formayı gururla giyecek günler yeniden gelmişti. Benim için de çok önemli bir andı. Taraftarımızın umutlarını boşa çıkarmamış, onları gururlandırmıştık. Bu yüzden evet, en çok da her günkü idmanda olmayı özlüyorum. Ekibimle, oyuncularla çalışmayı, her geçen gün daha iyi bir takım haline gelme yönündeki çabamızı özlüyorum.''

Sneijder'in kalıp kalmayacağı hakkında da yorum yapan Riekerink: ''Bir sonraki adımının ne olacağını bilmiyorum. Devam eden 1 yıllık daha sözleşmesi olduğunun farkındayım. Türkiye'de ve G.Saray'da mutlu olduğunu biliyorum. Kesinlikle taraftarlar için, kalacağını umuyorum.'' şeklinde konuştu.