Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Galatasaray'ın Süper Lig'de 24 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş ile oynayacağı derbi maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Riekerink, Galatasaray'ın başında 7 aydır bulunduğunu hatırlatarak, derbiyle ilgili şunları kaydetti:

"Bu tip derbileri daha önce yaşadım. Geçtiğimiz sezon iki ezeli rakibimize karşı iki kupa kazandık. Derbilerin 3 puandan daha fazla anlamı olduğunu çok iyi biliyorum. Beşiktaş'ın yeni stadında ilk defa bir derbi oynanacak. Duygular çok yüksek yaşanacaktır, ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz, bu şekilde maça çıkacağız. Rakibimize çok büyük saygımız var. Geçen sezon ligde 28 puanlık bir fark vardı, bu seneki amaç, farkı kapatıp şampiyonluğa gitmek. Bunun için de önemli bir maç var önümüzde. Takıma olan güvenim tam. Vodafone Arena'ya galibiyet için gideceğiz."

"Umarım topa hakim olan taraf biz oluruz"

Riekerink, derbide topa sahip olmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Devamlı olarak gelişiyoruz. İyi yaptığımız şeyler, top bizdeyken neler yapacağımızı artık daha iyi biliyoruz. Bu çok önemli, umarım derbide de en büyük silahımız bu olur. Sabırlı oyun anlamında da iyi yerlere gidiyoruz, sabırla topu çeviriyoruz. Güçlü noktalarınızı yapınca rakibinizi daha da güçsüzleştiriyorsunuz. Umarım Beşiktaş karşısında topa hakim olan taraf biz oluruz. Beşiktaş'ın hocası değilim ama karşımızda Süper Kupa'yı kaybetmiş ve kendi sahasında ilk derbisine çıkan bir Beşiktaş var. Karşımızda ilk dakikadan itibaren önde basan, taraftarının desteğini almak isteyen bir Beşiktaş olacaktır. Bunun hem farkındayız hem de hazırlıklıyız.

Riekerink, "Derbide kadroda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Sekiz maçtır kaybetmeyen bir Galatasaray var. Sakatlıklar olursa bazı değişiklikler tabii ki olabilir ama kaybetmeyen bir takım var ve o kadro devam ediyor. Değişiklikler olacak mı, bunu maç günü göreceğiz." yanıtını verdi.

Nigel de Jong'un derbide oynaması zor

Riekerink, yeni transfer de Jong'un bazı sakatlık sorunlarından dolayı Beşiktaş derbisinde maç kadrosunda bulunmasının zor olduğunu açıkladı.

Hollandalı teknik direktör, de Jong'un son durumuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Nigel de Jong biliyorsunuz Kayserispor maçında sakatlık geçirdi. Ondan sonra iyileşme sürecini atlattı ve takımla beraber çalışıyor. Planlarımız derbide ilk 18'de olması yönündeydi ama antrenmanda yine kasığından sakatlık yaşadı. de Jong'un durumuyla ilgili kafamda şüphelerim var. Tam bir şey söyleyemiyorum."

Jan Olde Riekerink, sakat oyuncuların çokluğu hakkında şu yorumda bulundu:

"Geniş bir kadroya sahibiz, bunu biz istedik. Bu seviyede bir ligde mücadele ediyorsanız geniş bir kadronuz olması gerekiyor. Rekabet sizin üst düzey performans göstermenizi sağlar. Evet bazı sakatlıklar var ama bunlar maçlarda yaşanan sakatlıklar, antrenman sakatlığı yok. Tabii ki onların da bir an önce aramızda olmasını istiyoruz. Şu an eksik olsalar da tüm takıma güvenim sonsuz."