Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe derbisinin ardından açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe karşısında iyi mücadele ettiklerini ifade eden Hollandalı teknik adam, "Bu hafta içerisinde de dile getirdiğim gibi takıma çok güveniyordum ama ilk yarıda bu güveni sahaya yansıtamadık. Ofansif olarak çok kötü oynadık, defansif olarak kötü değildi. İlk golü geliş zamanı da bizi sıkıntıya soktu ve akabinde de yenildik. Sob 4 maçın 3'ünü kaybettik ama diğer maçlar ile bunu karıştırmamak gerekiyor. Burada galibiyeti hak etmedik" dedi.

Riekerink'in önce çıkan sözleri:

"Takıma güvenim üst düzeydeydi ve iyi bir sonuç la ayrılacağımızı düşünüyordum. Bu güveni sahaya yansıtamayan bir takım sahadaydı. Bu güveni sahaya yansıtamayan bir Galatasaray vardı. İki bireysel hata yaptık ve ofansif anlamda sıkıntı yaşadık."

"Son 3 maçı kaybettik ama evimizdeki iki maç ile bunu karıştırmamak lazım. Burada farklı bir senaryo vardı. Burada galibiyeti hak etmedik."

"Dominant bir Galatasaray'ı bugün sahaya süremedik. Yarın bunu konuşup değerlendireceğiz. Neden istediğimiz gibi oynayamadık, şartlar mı koşullar mı? Bunun sebebini araştıracağız. Sağ taraftan çok tehlikeli oldu rakibimiz. Golü de bu taraftan yedik. Yediğimiz an şanssız bir zamandı. İlk yarının bitmesinden hemen önceydi. Eren'in arkasında dinamizm eksikti. Bu nedenle devre arasında Wesley ve Bruma'nın pozisyonunu değiştirdim."

"Podolski'nin rahatsızlığı vardı, ilk kez dün antrenmana çıktı. Bireysel hatalar var ama pozisyon yaratamayan da bir Galatasaray vardı..."

"Fenerbahçe maçının koşullarını değerlendirirsek sahaya çıkardığım takım en iyi takımdı..."

"Wesley değişikliğini yaptık ama talihsiz bir Eren sakatlığı gerçekleşti..."

"Takımın performansında sıkıntı vardı. Ofansif anlamada sıkıntı yaşadık. Tüm takım beklentilerin altındaydı. Serdar ise ilk yarı iyi bir iş çıkardı..."

"İç sahada kaybettiğimiz iki maçta iyi oynamıştık ve kazanmamız lazımdı. Bugünkü maçın sonucundan memnun değilim. Hem takımın performansından hem de skordan..."

"Maçı iyi izlediğinizde Nigel de Jong'un onunla birlikte oynadığını görebilirsiniz. Gol van Persie'den geldi ama defansımızın sol tarafında sıkıntı yaşadık..."

Nigel de Jong ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"En iyi maçımız değildi. Takımımız ve camiamız için üzüntülüyüz. Ne olursa olsun buradan gerekli dersleri çıkartıp, pozitif olup önümüze bakmamız gerekiyor. Kendi performansıma gelince; daha iyi olabilirim. Bugün üstüme düşeni mücadele ederek yapmaya çalıştım ama daha iyisi olabilir. Şimdi yapılması gereken özeleştiri yapmak ve buradan dersler çıkarıp önümüze pozitif bakmak."