Süper Lig'de geride kalan 9 haftada 20 puan toplayan Galatasaray'da alarm zilleri çalıyor.

Özellikle milli aradan sonra oynanan Gençlerbirliği, Trabzonspor ve son olarak önceki günkü Adanaspor karşılaşmalarında ortaya konulan kısır futbol camiayı endişelendiriyor.

Her fırsatta "Sürekli topa sahip olan, çok pas yapan bir takım oluşturma hedefindeyim" mesajını veren Riekerink de Adanaspor maçının ardından memnuniyetsizliğini açıkça dile getirdi. Galatasaray, Adanaspor karşısında 606 isabetli pasla zirve yapsa da, yüzde %65 topa sahip olan taraf olsa da bu durum hücum zenginliği için yeterli olmadı. Çünkü Riekerink'in istediği de tam olarak bu değildi. Topa sahip olma ve pas isteği yerine gelse de, hayalindeki oyunu bir türlü seyredemeyen Hollandalı çalıştırıcının dert yandığı problemler şöyle:

1-Bekler hücuma destek vermiyor

Sağ bekte görev yapan Sabri'nin ve şu an onun alternatifi durumundaki Cavanda'nın tempoları yeterli seviyede değil. Bu yüzden önlerindeki oyuncuya kısıtlı destek veriyorlar. Sol bek Carole ise önünde çoğunlukla oynayan Bruma'nın savunma yönünün düşük olmasından kaynaklı geri dönüşleri düşünüp geride kalmayı tercih ediyor.

2-Kanat oyuncuları ortalarla forveti besleyemiyor

Hem Yasin, hem de Bruma solda etkili olabiliyor, sağ tarafta ikisi de etkisiz. İki isim de orta yerine içe kat etmeyi tercih ediyor. Doğal olarak Eren eksik besleniyor.

3-Rakibi yıpratacak set hücumları kurulamıyor.

G.Saray topa rakiplerinden çok sahip olsa da, rakip yarı alanı iyi parselleyemiyor. Kısır bir döngü ortaya çıkıyor, rakip sadece kademe yaparak G.Saray'ı tutuyor.

4-Merkez orta sahalarla santrforun iletişimi kopuk

Ne Selçuk ne de Tolga henüz asist yapamadı. Eren'le saha içinde bağlantıları yok. Dikine oynayamıyorlar. Sneijder de, Podolski de iki bölge arasında köprü olmakta birkaç bölüm dışında başarılı olamadı.