Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, maç sonrasında yaptığı değerlendirme, yenildiklerini için üzgün olduğunu belirtti. Maçın geneline bakıldığı zaman iyi oynadıkları dönemlerin olduğuna dikkati çeken Jan Olde Riekerink, "Ama ilk yarıya bakıldığı zaman orta sahanın kontrolünü kaybettiğimizi düşünüyorum. İlk yarı sonunda devre arasında oyun şeklimizi düzeltmeye çalıştık. İkinci yarıya iyi başlayan bir Galatasaray vardı" dedi.

Antalyaspor'un ikinci golünden sonra iyi oynadıklarına vurgu yapan Riekerink, şunları söyledi:

"Rakibin golünden sonra attığımız bir gol ve sonrasında skor 2-2 oldu. İkinci golden sonra geriye çekilmedik ve pozisyona girdik. Aslında maçı kontrol ediyorduk ama niye bilmiyorum, takımda öne gitmekle ilgili bir korku oldu. Tabii ki goller bu maçın kaderini belirledi. Aslında normalde hakemlerle ilgili konuşmayı sevmiyorum, şikayet etmeyi sevmiyorum. Ama kalenin yanında duran çizgi hakemlerin görevi de kararlarda etkili olmaktır. Orta hakeme yardım edebilmektir. Eğer elle dokunulmuşsa ki öyle olmuş. Çizgi hakeminin görevi bu olması gerekiyordu. Tabii ki bu türlü şikayetlerle bahaneler bulan bir insan değilim. Hakemlerle şikayette bulunmayı sevmiyorum. Bizim yapmamız gereken tamamen kendi takımımıza odaklanmak."

'İKİNCİ GOLDE EL VARDI'

Geçen hafta Fenerbahçe'ye karşı attıkları golün ofsayt gerekçesiyle verilmediğini de hatırlatan Jan Olde Riekerink, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hala bu konuda tartışabilirsiniz. Antalya'nın ilk golünün de o şekilde olduğunu duydum. Fenerbahçe'ye attığımız gol iptal edildi. Ama diğer tarafta Antalya'nın bize attığı gol verildi. Antalyaspor'un attığı ikinci gol de kesinlikle eldi. İkinci yarının başında Yasin'in pozisyonu var, o da penaltı olabilirdi. O yüzden bakıldığı zaman bütün bu kararlar bizim lehimize olan kararlar değil. Normalde hakem kararları dengeli olur diyor. Umarım bazı hakem kararları da önümüzdeki maçlarda bizim lehimize verilir diye düşünüyorum."

DONK'UN GÖRDÜĞÜ KIRMIZI KART

Bir gazetecinin Donk'un gördüğü kırmızı karttan dolayı ceza verilip verilmeyeceği şeklindeki soruya ise Riekerink şu yanıtı verdi:
"İlk yarıya bakıldığı zaman sahada iyi bir Donk vardı. Uzun toplarda, fiziksel olarak, defansif olarak bize güç kattı. Kırmızı karttan sonra onun yerine mutlaka çözüm bulmamız gerekiyordu. Orada mecburen bir formasyon değişikliğine gittik. Olcan'a da baktığınız zaman eskiden 10 numara pozisyonunda oynamış oyuncu. Tabii ki fiziksel olarak Donk'un çıkmasıyla orta sahada güç kaybımız oldu. O yüzden değişikliği yapmadan önce Olcan ve Emre'yi ortaya koyarak çözüm buldum. Biz değişikliği yapamadan üçüncü golü yedik. Üçüncü golü yedikten sonra da risk almamız gerekiyordu. Donk'un pozisyonuna tekrar bakıp seyretmem gerekiyor."

Bir gazetecinin, Galatasaray'ın savunma ve orta sahada pozisyonlara hakim olamadığı için maçı kaybettiği şeklindeki yorumuna ise Riekerink, "Aslında çok da bir şey söylemeye gerek yok. Siz zaten bir sonuca varmışsınız. Siz analizi yapmışsınız. Evet dediğiniz gibi yediğimiz gollerde sadece defansı ve orta sahayı suçlamak doğru değil. Antalyaspor, bizim oyun kurmamıza izin vermedi. Biz aynı cevabı onlara veremedik. Defansta agresif olup onlara baskı yapabilirdik. Diğer taraftan kadro yapımıza bakıyorum. Bugünkü kadroda orta saha anlamında oynatabileceğimiz bir oyuncu yoktu. Bilal yaratıcı ön libero oyuncusu değil. Elimizdekinin en iyisini yapmaya çalıştık. Eleştiriyi yaparken de bunları değerlendirmek lazım" diye yanıt verdi.