Galatasaray'da A takım seviyesinde yaşanan değişim yavaş yavaş alt yaş kategorilerine de indirilecek! Sarı-kırmızılılarda teknik direktörlük görevine Jan Olde Riekerink’in gelmesi ile birlikte yavaş yavaş ‘sistem’ oluşturulurken bu sezon daha da önemli adımlar atılıyor...

Sezon öncesi hazırlık kampında yeni transferlerin olmaması nedeniyle zorlanan Hollandalı çalıştırıcı toplamda 7 transferin de artık takımda olması ile birlikte isteklerini de takıma ezberletmek için kolları sıvadı. Riekerink’in yeni dönem için aklında üç farklı oyun şablonu bulunuyor. Alternatifli bir kadroya sahip olan ve Ajax alt yapısında yetişen önemli isimlerin de hocası olan Riekerink sadece A takıma değil tüm yaş gruplarına bu üç oyun planının öğretilmesini istiyor.

İlk olarak takıma 4-2-3-1’i yerleştirecek olan Riekerink ardından da sezon içinde 4-3-3 ve 4-4-2’ye göre saha içinde dağılım yaptıracak. Deneyimli teknik adam bu oyun planlarını gerektiğinde rakibe göre değiştirerek kullanmak üzere hareket ederken maç içinde bile değişikliğe gidecek. Riekerink tüm sezon bu oyun planları üzerinde durup asıl hedefini ise gelecek sezon olarak belirledi. Sadece bu yıl değil takımın tam olarak oturması ile birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarı için planlarını oluşturan Hollandalı’nın bir diğer planı ise alt yapı.

Toplantı yaptı

Ajax modelini hayata geçirip tüm kulübün aynı oyun sistemlerini uygulamasını ve oyuncuların bir üst yaş grubuna çıktığında daha verimli olmasını isteyen Riekerink, bunun için de alt yapı hocaları ile görüşüyor. Herkesin 3 farklı oyunu takıma uygulamasını ve bu plana sadık kalmalarını arzu eden deneyimli teknik adam, ayrıca alt yapı maçlarını da takip ederek denetleme de yapacak.