Cimbom'un eski hocası Jan Olde Riekerink, A Spor'un sorularını yanıtladı. Dobra dobra konuşan Hollandalı teknik adam "Yönetimle, futbol felsefesi, disiplin gibi konularda bazı sürtüşmeler yaşadık. Kavgalarımız oldu" ifadelerini kullandı. Kendi dönemiyle ilgili 'Takımı futbolcular yönetti' ifadelerinin doğru olmadığını belirten Riekerink "Kuralları hep ben koydum. Tüm ekip olarak takım çalışması yaptık. Şimdi başka bir teknik direktör başka bir felsefe var. Bunlar hakkında benim bir fikir belirtmem doğru olmaz" dedi.

SNEİJDER EFSANEDİR

Jan Olde Riekerink, takımdan gönderilen Wesley Sneijder'e de sahip çıktı. Hollandalı çalıştırıcı "Sneijder bir efsane ve mükemmel bir oyuncudur. Kararlarıma asla müdahale etmedi. Selçuk İnan bana çok yardımcı oldu. De Jong'un performansı beni tatmin etti" dedi. Riekerink, kendisinin takımdan gönderilmesinin futbolda her zaman olabileceğini belirtti.

DÖNMEK İSTİYOR

Her fırsatta Türkiye'de çalışmaktan mutlu olduğunun altını çizen Jan Olde Riekerink, "Tekrar Türkiye'ye dönmek isterim. Olgun ve kaliteli futbolcular, stadyumlar var. Türkiye'yi son derece kaliteli olarak görüyorum ama bazı zorluklar da ortaya çıkabiliyor" diye konuştu.

AJAX'TAN İYİLER

Galatasaray'ın başında 41 resmi karşılaşmaya çıkan Riekerink, Galatasaray'ın altyapısıyla ilgili de önemli sözler sarfetti. Hollandalı teknik direktör, "Galatasaray alt yapısına baktığımda inanılmaz yetenekli genç futbolcular vardı. Ajax'takilerden daha iyi isimlerdi" açıklamalarında bulundu..