Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Riekerink, Çaykur Rizespor'la çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Taraftarımızla bu sezon ilk kez buluşma şansımız oldu. Takımımızı mükemmel desteklediler ve biz de çok güzel bir reaksiyon verdik. Evimizde nasıl oynamamız gerektiğini gösterdik. İlk gol mükemmeldi." dedi.

Eren Derdiyok'un golleri kadar Sneijder'in asistlerinin de çok güzel olduğunu vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, "Belki biraz daha fazla gol şansı yakalayabilirdik. Rakibimiz de iyi bir takım ve defansif anlamda iyi işler yaptılar. Baskılı oynayan bir Galatasaray takımı vardı ve iyi olduğumuzu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Sabri'nin performansını değerlendiren Riekerink, "Cavanda'yı tebrik etmek istiyorum. Bir sakatlıktan çıktı, tam bir takım oyuncusu. Sabri'nin performansını da göz ardı edemeyiz. Bugünkü maçta iyi oynayan bir Sabri vardı. O yüzden sağ bekte böyle bir değişikliğin gereği yoktu." dedi.

"Derbiler önemli ama kazanan şampiyon olmuyor"

Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş ile oynanacak derbi karşılaşmasıyla ilgili olarak, şunları kaydetti:

"İlk 4 maçta 10 puan aldık. Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Tabii ki derbiler, özel maçlar. Deplasmana gideceğiz ve kazanmak, 3 puan almak istiyoruz. Şartlara bakacağız. Belki duruma göre 1 puan da iyi olabilir. Takıma söylediğim bir şey var. Eğer şampiyon olmak istiyorsanız, tüm maçları kazanmanız gerekiyor. Derbiler tabii ki önemli ama kesinlikle kazanan şampiyon olmuyor. Lig uzun bir maraton ve çok sayıda maçımız var."