Galatasaray'da Osmanlıspor maçında Serdar Aziz’in sakatlanması ve sonrasında gelen haber planları değiştirdi.

Çekilen MR sonucunda Serdar Aziz’in sağ diz arka çapraz bağlarının koptuğu açıklandı. Devre arasına girilmesine sayılı günler kala Galatasaray’da stoper krizi baş gösterdi.

Çünkü elde sadece ve sadece stoper olarak iki isim kaldı: Semih Kaya ve Hakan Balta. Kadroda sezon başı ayrılığı gündeme gelen ancak yuvada kalan Aurelien Chedjou da var ancak Kamerunlu oyuncu 14 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında yapılacak Afrika Kupası’na gidecek. Chedjou ligde 3, kupada ise 2 maçta yok.

Mecbur kalınırsa içeriden çözüm

Tüm bunlar dikkate alındığında ve Serdar Aziz’in sezonu kapattığının öğrenilmesinin ardından teknik ekibe göre stoper takviyesi kaçınılmaz hale geldi. Transferde ekonomik bir yol izleyen ve devre arasında savunmaya oyuncu düşünmeyen yönetim can sıkıcı gelişme sonrası arayışlarına başladı. Öncelik maliyeti düşük ve kiralık oyuncular. B planı olarak ise takım içerisinden alternatifler oluşturma düşüncesi. Nigel de Jong ve Tolga Ciğerci’nin de mecbur kalınması halinde stopere çekilmesi ihtimal dahilinde.

G.Saray’a maliyeti 12,5 milyon avro

Galatasaray, sezon başı transfer ettiği Serdar Aziz için Bursaspor’a Bilal Kısa, Sercan Yıldırım ve Furkan Özçal’ı bonservisleriyle birlikte, 4.5 milyon avro da para vermişti. Serdar’la da senelik 2 milyon avro garanti olmak kaydıyla 4 yıllık anlaşma yapılmıştı.