Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, yarınki Turkcell Süper Kupa mücadelesinde kazanmak istediklerini söyledi. Riekerink ve takım kaptanı Selçuk İnan, karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Bu sezon Galatasaray takımı olarak hedeflerinin 3 kupayı da kazanmak olduğunu belirten Riekerink, "İlk hedefimiz tabii ki şampiyon olmak ama onun dışında Türkiye Kupası var ve yarın oynayacağımız bir Süper Kupa var. Bu hedeflerimiz yarınki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle Süper Kupa'yı kazanabilmek. Benim futbolculara söylediğim bir şey var. Futbolcu olarak kariyeriniz bittiği zaman yanınıza kar kalan ve hep hatırlayacağınız kazandığınız kupalar olur. Umarım tüm oyuncularımın müzesine geçecek bir kupa olur." diye konuştu.

"Bu müsabaka hangi seviyede olduğumuzu gösterecek"

Riekerink, kupa mücadelesinin, sezon öncesi kamp dönemlerinin ardından takımın durumunu görmek açısından da önemli olduğunu ifade etti. Geçen sezonun son bölümünde zor bir dönemde takımın başına geçtiğini anlatan teknik direktör Riekerink, şunları kaydetti: "Benim oyuncuları ve oyuncuların beni tanıması gereken bir dönemdi. Kısa dönemde kendi felsefemi, oyun mantığımı anlattım. Takım da en iyi şekilde pozitif anlamda reaksiyon gösterdi. Kötü geçmiş bir sezonu Türkiye Kupası'yla bitirdik. Oyuncular benim beklentimi biliyor, ben onların beklentilerini biliyorum. Kurallarımı, felsefemi biliyorlar. Toplandığımız günden bugüne kadar gösterdikleri performansları nedeniyle hepsini tebrik ediyorum. İlk günden itibaren çok iyi çalışan ve disiplinli bir Galatasaray var. İki önemli kamp geçirdik. Yarınki müsabaka bizim için çok önemli. Bu müsabaka hangi seviyede olduğumuzu gösterecek."

Selçuk: "İnşallah kazanan taraf biz oluruz"

Takım kaptanı Selçuk İnan ise kupa maçının, iyi futbol oynamak isteyen iki takımın mücadelesine sahne olacağını belirterek, "İnşallah kazanan taraf biz oluruz." dedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda çok güzel bir duruş sergilendiğini, birlik ve beraberliğin herkese gösterildiğini ifade eden Selçuk, şöyle konuştu: "Bundan sonra her yerde ve her branşta bu birlik ve beraberliği devam ettiririz. Yarın ki maç da buna önemli bir örnek olacak. Artık rakip takım taraftarları statlara girebiliyor. Bu çok önemli bir şey. Zaten bu bir eksiklikti. Bu kararın alınması gerçekten çok önemli. Artık ülkemizde sürekli barışın, birlik ve beraberliğin devam etmesi adına önemli bir karardı. Yarınki maç da inşallah buna örnek olur, kaybedenin kazananı alkışladığı ve tebrik ettiği bir maç olur. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. Zaten bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. İyi futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesi olacak. İnşallah hak eden kazanır."

"Selçuk İnan-Tolga Ciğerci iyi bir ikili olabilir mi?" sorusuna Selçuk, şu cevabı verdi:

"Galatasaray'da 6'ncı senem. Birçok farklı oyuncuyla oynadım. Melo ile çok iyi bir istikrar sağladığımız için çok önemli başarılar yakaladık ve kupalar kazandık. O ayrıldıktan sonra da eksiklik olup olmadığına biz karar veremeyiz. Bir, iki oyuncu hiç fark etmez, eğer bir takım kurarsanız orada kim oynarsa oynasın kupalar kazanabilirsiniz. Bence Tolga Ciğerci o oyunculardan bir tanesi. Tolga gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Almanya Ligi'nden de takip ediyordum. Gelecek vadediyor. Tolga'ya elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. İnşallah en kısa sürede takıma adapte olur."

Bu arada, basın toplantısı öncesinde teknik direktör Riekerink ve Selçuk kupayla fotoğraf çektirdi.