Jan Olde Riekerink, canlı yayında Galatasaray'dan ayrılma süreciyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Kendisinin fikirlerinin dinlenmediğini anlatan Riekerink, "Hollanda'dan beraber çalışabileceğim bir yardımcı istedim. Hep 'tamam' dediler. Sonra konuşulmadı bile. Bana "FFP kurallarından sıkıntı yaşıyoruz" dediler. Ben de mümkünse "İki oyuncunun alınmasını istiyorum" dedim. Soran olmadı." ifadelerini kullandı.

3,5 milyon euroya alınan Rodrigues için de konuşan Riekerink, "Adını bile ilk kez duyduğum Hollandalı bir oyuncu (Rodrigues) transfer edildi. Hem de FFP varken çok büyük bir rakama... Sonra "Bir daha takımda olmayacak" denilen iki oyuncu da geri döndü." dedi.

Yönetimi eleştiren Hollandalı teknik adam, "TV'lerdeki yorumcuları izleyip, "Şöyle oynayalım, böyle oynayalım" diyorlardı. Bir gün sportif direktör bana, "3'lü oynamakta yarar var" diye bir öneride bulundu. "Benim kovdurmak istiyorsun sanırım " dedim. Eldeki kadronun 3'lü oynayabileceğini düşünmek çılgınlıktı." şeklinde konuştu.

Jan Olde Riekerink, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra henüz bir başka takımla anlaşmadı. Hollandalı teknik adam bir süredir çalışmıyor...